Tarm

Broerne er købt: Fiberkabel er i vejen for ufærdig cykelsti

Cykelsti-projektet er løbet ind i vanskeligheder. Et fiberkabel og en trykledning er kommet på tværs. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Kommunen er løbet ind i tekniske problemer under anlæggelse af cykelsti mellem Hemmet og Vostrup. Fagchef understreger, at indkøb af broerne ikke er spildt, selvom man ikke ved, om de kommer i brug til deres oprindelige formål.

VOSTRUP-HEMMET: Tre broer til cykelstien mellem Vostrup og Hemmet er købt og ligger klar til montage, men det er stadig uvist, om de skal bruges.

Kommunen er nemlig løbet ind i et uforudset problem, da cykelstiprojektet skulle færdiggøres. Et nyt fiberkabel ligger et sted under cykelstien, og da der ligger en trykledning i nærheden, kan fiberkablet have forskubbet sig, så man ikke kender den nøjagtige placering.

Det indebærer en risiko for at komme til at grave ind i fiberkablet, når broerne skal monteres.

- Fiberkablet ligger nede i tre meters dybde, og det er ikke bare lige at finde det i bunden af et vandløb. Det vil kræve, at vandløbet skulle tømmes, inden man kan finde det, og det gør man ikke bare lige i en bæk, fortæller Lone Rossen, fagchef i Land, By og Kultur.

Som Dagbladet forleden kunne fortælle, så undrer borgerne sig over, hvorfor projektet har stået stille så længe, og flere har snakket om, hvorvidt der er tale om en besparelse.

Det understreger Lone Rossen, at det er det bestemt ikke. Der er alene tale om, at projektet er løbet ind i tekniske udfordringer.

- Vi synes heller ikke, at det er sjovt at have gjort en sti færdig og så mangle tre stumper, siger hun.

Kunne ikke få svar

Fiberkablet er ikke et hvilken som helst fiberkabel. Der er tale om en Easyfibre-forbindelse, der løber fra Esbjerg til Silkeborg, og dermed er kablet en af hovedforbindelserne for den digitale infrastruktur.

Det rejser spørgsmålet, om tingene er blevet undersøgt grundigt nok, inden projektet blev sat i gang. Normalt kan man slå op i et register for at få kortlagt, hvor de forskellige kabler er trukket, men det har været mere end svært i denne sammenhæng.

- Det vil ikke være særligt konstruktivt at lede efter skyld, men vi har haft svært ved at finde svar på de spørgsmål, vi har stillet, siger Lone Rossen, der også understreger, at projektet ikke har været en sædvanlig cykelsti-opgave.

Et andet spørgsmål er, hvad der nu skal ske med de tre broer, som er indkøbt?

- Jeg ved, at de kan bruges andre steder, da der ikke er tale om specialkonstruktioner. Heldigvis har Ringkøbing-Skjern Kommune jo mange vandløb, så der skal nok blive brug for dem. Det eneste, der er spildt her, er tid, og det er jeg ærgerlig over, forklarer Lone Rossen.

Udvalgsformand John G. Christensen sagde forleden, at der skal lægges rør i stedet for broer. Lone Rossen forklarer, at det blot er en af de løsninger, der ses på lige nu, og at man ikke har lagt sig fast på en endelig løsning.

- Vi arbejder på at finde den rigtige løsning, så stien kan åbnes hurtigst muligt, fastslår Lone Rossen.

0/0
Tarm

Sådan var Lina, Lene og Tina

Tarm

Stort billedgalleri: 350 sang med Lars Løkke og Kristian Jensen

Tarm

På udflugt med Seniorgården i Tarm

112

Knallerist drønede ind i helleanlæg

Tarm For abonnenter

I kirkegårdens stille ro er der godt at bo

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Tarm

Statsminister trak fuldt hus til højskolesang og afslørede hvorfor valgkampen er så lang

112

Mand havde røget hash før han kørte bil

Tarm

Handel gik i vasken: Hoven Plejehjem bliver alligevel ikke bosted for udviklingshæmmede