Annonce
Ringkøbing

Brodersen: Jeg stemmer for Helle i byrådet

Bent Brodersen er klar til at stemme for Helle, når sagen kommer i byrådet. Arkivfoto

Liberal Alliance-medlemmet vil stemme for, at Helle Filsø Madsen får sin ønskeplads i Herning, hvis sagen kommer op i byrådet.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når Helle Filsø Madsens sag bliver bragt op i byrådet den 16. maj, kan hun regne med et ja fra Liberal Alliances Bent Brodersen.

- Jeg stemmer for, at hun skal have plads på specialbostedet i Herning, som hun ønsker, siger Bent Brodersen.

- Helle tilfører en gruppe på 13 personer under 60 år, som man skal lave noget særligt for. Her skal man lave en personlig vurdering i forhold til hende selv, familien og ekspertisen. Jeg har kendt til Helle igennem mange år, og jeg har set den udvikling, hun og hendes familie har været igennem. Jeg er ikke i tvivl om, at hun hører til, hvor hun kan få en særlig hjælp og ikke på et plejehjem, siger Bent Brodersen.

Han medgiver, at pladsen i Herning koster mere end plads i Spjald, men peger på, at kommunen kunne prioritere anderledes.

- Der er en overskridelse af budgettet på skoleområdet på fem mio. kr., men det har vi åbenbart råd til at lade drive uden at tage fat på at hente de besparelser hjem. Da så jeg hellere, at man bed til dér og blandt andet brugte pengene på situationer som Helles.

Annonce

Føler det som et overgreb

Bent Brodersen var som venstremand formand for socialudvalget fra 2009 til '13 - og ville have truffet en beslutning til fordel for Helle, dengang og nu, hvis han sad i udvalget.

- Jeg tror ikke forudsætningerne var anderledes dengang. Vi havde ikke mere eller mindre økonomi. Der er heller ikke sket en forråelse. Det handler benhårdt om prioriteringer. Her har vi en personsag, hvor prioriteringen er forkert.

- Jeg dykker ned i hjertet og tænker 'kan jeg leve med denne beslutning?' Jeg havde også hårde beslutninger, men dem kunne jeg leve med. Vi vurderede eksempelvis, at vi ikke havde råd til at putte yderligere en halv million i hjælp til en hjerneskadet. Men i denne sag vejer ekspertisen på specialbostedet i Herning så tungt, at Helle kan få noget ud af det. Derfor ville jeg have truffet en anden beslutning, siger Bent Brodersen og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at Helle vil føle det som et overgreb at blive placeret i Spjald og det synes jeg også vejer tungt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce