Annonce
Udland

Briterne holder ny brexitplan tilbage

Frederick Florin/Ritzau Scanpix
- Vi er gået til møder med vores papirer, men vi har ikke givet dem fra os, siger regeringskilde til avis.

Den britiske regering under premierminister Boris Johnson har et forslag til en alternativ løsning for grænsen mellem Storbritannien og Irland. Men den vil endnu ikke fremlægge forslaget over for EU.

Det rapporterer flere britiske medier.

Ifølge medierapporterne foreligger der et "nyt udkast til en brexit-plan".

- Men den vil først blive fremlagt formelt for EU's embedsmænd om et par uger, skriver Politico.

I Bruxelles siger repræsentanter for EU's ledelse, at EU venter på skriftlige udspil fra London, men at de ikke er kommet.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der mødte Johnson mandag, siger, at der fortsat er en meget reel risiko for et brexit uden en aftale.

- Jeg har opfordret premierministeren til at komme med skriftlige forslag. Før det sker, kan jeg ikke stå frem og se jer (journalister, red.) i øjnene og tale om, at der er sket virkelige fremskridt i processen.

- Men jeg kan fastslå, at vores drøftelser var konstruktive og til dels positive, siger Juncker om sit seneste møde med Johnson.

- EU-Kommissionen er parat til at arbejde dag og nat for at forsøge at finde de tekniske og politiske løsninger, som kræves, fastslår han.

I London siger en regeringskilde til avisen The Daily Mirror, at "vi er gået til møder med vores papirer, men vi har ikke givet dem fra os."

- Så snart man deler noget, så sender vi det bogstaveligt talt til 27 hovedstæder. Og når man deler noget med 27 lande, har man ikke længere kontrol over det, siger en anden kilde til The Daily Mail.

Ifølge kilderne skal de konkrete forslag først offentliggøres efter det konservative partis efterårskongres, som finder sted i dagene den 29. september -2. oktober. Det rapporterer nyhedshjemmesiden Politico Europe.

Ifølge Politico har den plan, som omtales, været fremme tidligere. Det gælder et fælles irsk marked for mad og landbrug. Told og kontrol af andre varer skal udføres et andet sted end ved grænsen.

- Med denne plan vil Nordirland i praksis blive en økonomisk specialzone i både EU og Storbritannien. Der vil fortsat være en grænse, men briternes ønske er, at kontrol skal foregå et andet sted for at undgå politiske spændinger, skriver The Financial Times.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce