Annonce
Hvide Sande

Brian, Bjarne og Lotte er blandt de rekordmange feriegæster: Skærmtid byttes ud med brætspil og natur

Brian Bjerg og ægteparret Lotte Hemberg og Bjarne Jensen er blandt de tusindvis af turister og sommerhusejere, der lige nu ferierer i Ringkøbing-Skjern. De tre fra Harboøre har lejet et sommerhus i Søndervig. Foto: Søren Palmelund
Turisterne vælter ind i sommerhusene her i vinterferien. For Lotte Hemberg, Bjarne Jensen og Brian Bjerg er det ikke nødvendigt at tage langt væk for at få et afbræk.
Annonce

SØNDERVIG: Omtrent 70 kilometers køretur. Mere skal der ikke til for at komme på vinterferie. Så det har to voksne vennepar fra Harboøre benyttet sig af. De er taget sammen i sommerhus ved Lodbjerg Hede ikke langt fra golfbanen i Søndervig. Dermed bidrager de til, at de lokale sommerhusbureauer melder om alt udlejet her i skolernes vinterferie.

Lotte Hemberg og Bjarne Jensen har deres søn med i sommerhus, mens Brian Bjerg har taget sin hustru og sønnen på 15 år med. Planen var lørdag, at datteren også skulle støde til.

- Den store vil gerne med herned. For den lille er computer og computerspil en livsnerve. Verden går jo i stå uden den, siger Brian Bjerg med et lille grin.

Lotte Hemberg kan godt genkende, at skærmen kan fylde meget. Det gælder også for hendes søn på 13 år.

- Vores børn bliver fjernundervist, så der er skærm nok. Det er godt at komme herned, siger hun.

Som pædagog er hun ikke en af dem, der er sendt hjem under corona-perioden. Alligevel er hun glad for, at familien  fredag kunne tage i sommerhus.

For når man savner at kunne gå i biografen eller bowle, er det trods alt rart at få nogle nye udendørsområder at udforske.

Annonce

Natur, brætspil og ro

Da Lotte Hemberg, Bjarne Jensen og Brian Bjerg lørdag svingede forbi DanWests sommerhus-kontor på Badevej i Søndervig, var de gået ned til Søndervig-by langs golfbanen.

- Det var skønt, siger hun.

- Vi har kortere til vandet derhjemme end i sommerhuset, men vi er her også for at se noget andet, siger hendes mand, Bjarne Jensen.


Vores børn bliver fjernundervist, så der er skærm nok. Det er godt at komme herned.

Lotte Hemberg, feriegæst, Søndervig


Foruden at vandre i den frostkolde natur, har familierne også kastet sig over at spille brætspillet Partners. Ellers kan de også duellere i dart, pool og air hockey i sommerhuset. Og selvom der altså er nok at tage sig til, bliver det ikke hektisk.

- Vi har fået noget ro, siger Brian Bjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce