Annonce
Ringkøbing

Bremser solcelle-ansøgning: Må ikke stå i vejen for testmøller

Selv om der generelt er naboopbakning til et solcelleprojekt på Vennervej ved Lem, så er ansøgningen i første omgang blevet bremset, fordi det kan kollidere med et stort anlagt projekt med blandt andet testmøller i Lem Kær. Billedet her stammer fra Nørhede-Hjortmose, hvor der både er plads til solceller og vindmøller. Arkivfoto: Tommy Kofoed.
En landmand har fået sin ansøgning til et solcelleanlæg ved Lem udsat, indtil politikerne har overblik over et stort energitestprojekt i Lem Kær.
Annonce

Lem: Drømmen om at bruge 64 hektar jord på Vennervej til et nyt solcelleanlæg kommer ikke til at gå i opfyldelse lige med det samme for en landmand ved Lem.

Et enigt teknik- og miljøudvalg har nemlig valgt at bremse ansøgningen og sætte den på pause ind til videre.

Projektet kan nemlig spænde ben for et stort energitestprojekt ved Lem Kær, som kan være på vej.

Annonce

Et prestigeprojekt

- Der er et prestigeprojekt på vej i Lem Kær med tesmøller, solceller og Power to X (en betegnelse for flere teknologier, hvor man laver brint på el, der er produceret på vedvarende energi, red.) Det kan virkelig betyde noget for den grønne omstilling. Solcelleprojektet på Vennervej kan forstyrre det store energitestprojekt, og det ønsker vi en afklaring på, inden vi forholder os til den nye sag, siger formand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S).

Derfor er behandlingen af ansøgningen altså foreløbigt udsat.

Udvalgsmedlem Niels Rasmussen (SF) fastslog under debatten om det nye solcelleprojekt på udvalgsmødet, at han ønsker en overordnet plan for, hvor tekniske anlæg bliver placeret i kommunen, og at borgerne inddrages så tidligt som muligt.

Det sidste er allerede en del af de politiske signaler om opsætning af solceller i kommunen, som er nedskrevet.


Solcelleprojektet på Vennervej kan forstyrre det store energitestprojekt, og det ønsker vi en afklaring på, inden vi forholder os til den nye sag.

John G. Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget.


Men en overordnet plan er dog ifølge udvalgsformanden ikke muligt.

- Vores forvaltning siger, at man ikke kan lægge en plan for placeringen af de tekniske anlæg. Det afhænger jo af, hvem der ønsker at sætte solceller og de, der ejer jorden, siger John G. Christensen.

Annonce

Politisk opbakning

Fælles for alle projekter er dog også, at de skal have politisk opbakning. Om solcelleanlægget på Vennervej får dét på et senere tidspunkt afhænger altså blandt andet af, om man kan  undgå at komme i karambolage med Lem Kær-projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce