Annonce
Videbæk

Brejninggaard tager spadestik til ambitiøst gymnastik- og springcenter

De kommende elever på Brejninggaard Efterskole kan se frem til endnu bedre træningsfaciliteter. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efterskolen får et af Danmarks bedste gymnastiske træningscentre og Danmarks største springcenter.

Brejning: Gymnastikefterskolen Brejninggaard tager første spadestik til Danmarks mest moderne og største gymnastik- og springcenter. De seneste fire år har medarbejdere og bestyrelse arbejdet på at få en drøm til at gå i opfyldelse – at kunne åbne Brejninggaard Efterskole endnu mere op, give alle vores elever endnu flere muligheder og skabe et af Danmarks bedste gymnastiske træningscentre og Danmarks største springcenter – Utopia, lyder det i en pressemeddelelse fra Brejninggaard.

Plads til mere boldspil

- Det nye projekt er helt unikt for skolen, men i allerhøjeste grad også for lokalsamfundet og hele vores landsdel. Dette er nu en realitet og tirsdag 20. august kl. 12 tages det officielle spadestik selvom gravemaskinerne allerede er i fuld gang. Ikke nok med at der nu bygges nye gymnastiske faciliteter, så udvides fokus også på boldspil og idræt, da den nuværende hal bliver til en ren boldspils- og idrætshal. Alle dansere og rytmiske gymnaster får deres egen danse- og rytmehal og studie med plads til op mod 100 aktivt dansende mennesker. Fællesarealer og hyggeområder opprioriteres også med nyt caféområde, kiosk, lounge- og chilloutområder og opholdsfaciliteter, samt helt nyt fitnesslokale i det nye hus.

Tribune til 800 mennesker

Huset vil også rumme tribune til godt 800 mennesker, der skal bruges i forbindelse med opvisninger, nationale gymnastikkonkurrencer og andre større fællesbegivenheder både internt og lokalt. Samtidigt renoveres eksisterende lokaler på skolen til helt nye musikfaciliteter med fokus på bands, instrumentalundervisning, solo- og korsang. - Brejninggaard vil, når byggeriet står færdigt, råde over to komplette springcentre til gavn for vores lokalforeninger, DGI Ringkøbing-Skjern juniorhold, foreninger fra hele landet og de danske Tumbling- og TeamGymlandshold der i forvejen træner fast på Brejninggaard og ikke mindst for vores elever, der altid vil have mulighed for at træne på trods af gæster i huset. Tirsdag 20. august kl. 12 er der første spadestik.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce