Annonce
Vestjylland

Bredbånd til alle - bare ikke til Mads

Per Kristiansen (t.v.) var den første til at protestere, da Jysk Energi Fibernet løb fra en aftale om at ville koble ham på bredbåndsnettet i år. Mads Jakobsen og den nærmeste nabo på Meldgårdsvej, Holger Lauritsen (t.h.), fulgte trop. Foto: Frede Stengaard
Mads Jakobsen har i årevis drevet både landbrug og politik med en ustabil internetforbindelse på sin ejendom ved Fousing - og det må han indtil videre affinde sig med.
Annonce

Langhøj: Mads Jakobsen (V) har i årevis kæmpet for at drible uden om de største huller i sin forbindelse til internettet.

- Da jeg blev borgmester, betalte Struer Kommune for en forbindelse, som blev etableret af Telenor. De lovede os en hastighed på tyve Mbps, men når jeg målte den, havde vi ikke engang fem. Den lå på tre-fire stykker, og så var det ikke engang stabilt, fortæller han.

Sammen med sine nærmeste naboer på Meldgårdsvej sprang han derfor til, da der blev mulighed for at få andel i statens bredbåndspulje i 2019.

En mulighed, de var i fuld gang med at udnytte i Asp, hvor en større gruppe af borgere, var godt på vej til at få en ansøgning godkendt.

- Vi blev bare aldrig spurgt, om vi ville være med, konstaterer Mads Jakobsen.

Annonce

Nedslående nyt

Det samme var tilfældet for både Per Kristiansen i nummer 11 og Holger Lauritsen i nummer 28 på Meldgårdsvej, hvor Mads Jakobsen bor i nummer fem.

Men de kom altså med på en efterbevilling.

6. juni 2019 fik de alle tre en mail fra Jysk Energi Fibernet, som lovede, at der ville blive etableret fibernet hos alle de 256 eftertilmeldte mod en betaling på 5000 kroner.

Men godt et år måtte de vente, og 30 juni i år, fik de så allesammen en ny mail med den nedslående besked om at Jysk Energi Energi havde opgivet at få projektet gennemført.

- Jysk Energi har nu undersøgt muligheden for at gennemføre et fibernet projekt på kommercielle vilkår i dit område. Undersøgelsen viser desværre, at det ikke er økonomisk rentabelt, lød det i en mail fra Jysk Energi Fibernet.

Og ikke nok med det.

- Vores nuværende og planlagte fibernet infrastruktur ser desværre heller ikke ud til at muliggøre et projekt de næste tre-fem år, lød det meddelelsen, som var afsendt af HR & Projektchef Peter Mørkenborg.

"Med håbet om din forståelse for vores beslutning", som han skriver det.

Annonce

Helt forrykt

Den fik han så ikke, altså en forståelse for beslutningen.

- Det skal de simpelthen ikke slippe afsted med, tænkte Per Kristiansen.

Hans søn var for ganske nylig blevet kastet af sin forbindelse til internettet, mens han var i fuld gang med at gennemføre en tyskprøve på gymnasiet.

- Den bestod han så ikke, siger Per Kristiansen, som også selv har oplevet, hvor svært det kan være at gennemføre et studie med dårlig internetforbindelse, da han læste til maskinmester og fik sin eksamen lidt på trods.

Så Per Kristiansen var den første til at protestere.

- Det virker bare helt forrykt. De gravede kablet ned og førte det videre op langs Meldgårdsvej, så de kunne få koblet nogle ejendomme på, som ligger bare 100 meter herfra i 2019 - bare på en anden vej - og der er kun fem meter ind til gavlen, hvor jeg skulle have en forbindelse ind i huset, konstaterede han, da avisen besøgte de tre musketerer, som gik i aktion for at få omstødt den afvisning, de havde modtaget fra Jysk Energi Fibernet: Per Kristiansen, Holger Lauritsen og Mads Jakobsen.

Per Kristiansen røg helt op i det røde felt, da Jysk Energi Fibernet løb fra et løfte om at give ham adgang til bredbåndsnettet via en kun fem meter lang forbindelse ind til gavlen på hans ejendom fra et kabel, som allerede blev gravet ned i rabatten langs Meldgårdsvej i 2019. Foto: Frede Stengaard

Efterfølgende har både Per Kristiansen og Holger Lauritsen så fået en undskyldning fra Peter Mørkenborg og Jysk Energi Fibernet.

- Fejlen er alene min, og jeg beklager, at du fik den forkerte besked, som du heldigvis reagerede på, skriver han og meddeler, at de begge kan få fibernet mod en egenbetaling på 5000 kroner.

Akkurat som de blev stillet i udsigt i 2019.

Annonce

Bare ikke Mads

Undtaget Mads Jakobsen.


Jeg må konstatere, at der er huller i den udrulning, der sker med støtte fra statens bredbåndspuljer.

Mads Jakobsen, Meldgårdsvej, Fousing


Jysk Energi Fiber vurderer, at der er for langt ned til nærmeste nabo, som kommer med i puljen i år.

- Jeg må konstatere, at der er huller i den udrulning, der sker med støtte fra statens  bredbåndspuljer, siger Mads Jakobsen nu med en bitter erkendelse af, at han selv sidder dybt begravet i ét af dem midtvejs mellem et fiberkabel i selve Fousing og det, der er ført videre til hans nærmeste naboer.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over, siger han og må altså i første omgang leve med den mobilforbindelse, han har fået etableret med cim-kort i både telefon og tablet for at kunne streame og være på nettet.

- Det skal vi så helst ikke gøre for mange af gangen. Hvis vi sidder og ser film, bliver det hele lidt grynet og går i stå, hvis vores søn kommer hjem og åbner for nettet et andet sted i huset, Det kan bare ikke være meningen, at det er den slags, vi må leve med i 2020, siger han og må fortsætte sin kamp for at få sat turbo på nettet.

- Jeg må bruge en del af min sommerferie på at finde andre, jeg kan alliere mig med, så vi kan søge om bidrag fra en ny bredbåndspulje. Jeg må have fundet ud af hvor mange, der sidder med det samme problem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce