Annonce
Videbæk

Brandfolk måtte af sted to gange: Halmbrand i Spjald blussede op igen

Kun murene står tilbage i den nedbrændte lade. Foto: Hans Erik Palmelund
Hele natten kæmpede brandfolk mod flammerne i en lade, der brændte totalt ud.
Annonce

Spjald: Det blev ikke til noget langt og velfortjent hvil, som brandfolkene kunne tage, da de vendte hjem til stationen. De havde ellers hele natten kæmpet mod en omfattende brand i en lade på en nedlagt landejendom på Højmosevej i Spjald.

- Vi kørte derfra klokken 6.00, og vi er lige kaldt derud igen, for det ulmer stadig, fortalte indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest, Jan Johnsen, da Dagbladet talte med ham kort før klokken 8.00 onsdag morgen.

- Vi vidste egentlig godt, at vi skulle derud igen, men vi havde regnet med, at vi kunne vente til middagstid. Men det var en nabo, som så, at det røg meget.

Branden blev anmeldt sent tirsdag aften omkring klokken 22.00, og den fik hurtigt fat i den 75 meter lange lade, der var fyldt med let antændeligt materiale:

- Hele tagkonstruktionen og den ene side af den gamle staldbygning var fyldt med halm, og den anden side var fyldt med brænde - så ilden havde, hvad den skulle bruge, fortæller indsatslederen.

Annonce

Halmen skal spredes

I alt 16 brandfolk fra flere forskellige beredskaber var tilkaldt til den brændende lade, der lå faretruende tæt på et stuehus, som til alt held stod tomt, da branden brød ud.

De store mængder halm brændte så heftigt, at der var tale om overtænding, hvilket vil sige, at flammerne opvarmer luften så voldsomt, at der sker spontan antænding flere steder i omgivelserne.

Nu er der kun efterslukningsarbejdet tilbage for Jan Johnsen og hans folk:

- Det er totalt udbrændt det hele. Det er kun halmen, der ligger og brænder i dynger, som vi er ved at sprede ud for at få slukket.


Vi vidste egentlig godt, at vi skulle derud igen.

Jan Johnsen, indsatsleder, Brand & Redning Midtvest


Annonce

Vand kan have givet kortslutning

Politiets brandteknikere er i gang med at undersøge, hvad der antændte branden i den 300 kvadratmeter store lade.

- Vi formoder, at der er løbet vand gennem taget på grund af dårlig vedligehold. Det kan have kortsluttet elinstallationerne, fortæller Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Han under streger dog, at politiet endnu ikke er færdig med de tekniske undersøgelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce