Ringkøbing

Branden i Fresiahaven: Kommunen venter på, at bygningen frigives

Søndag eftermiddag udbrød der brand i Fresiahaven i Tim. Arkivfoto: Kaj Poulsgaard

TIM: Efter at Fresiahaven i Tim søndag blev raseret af en brand, venter kommunen nu på, at forsikringsselskabet og politiet frigiver bygningen, så der kan komme et endeligt overblik over skaderne.

Fagchef Flemming Nielsen, Dagtilbud og Undervisning, oplyser, at cirka halvdelen af bygningen er brandskadet, mens den øvrige del af bygningen er sodskadet, men dog grundlæggende intakt.

- Nu har vi så meget overblik, at vi kan sige, at vi bliver i skolens SFO ugen ud, og så vil vi prøve at finde en mere permanent løsning, og vi er i fuld gang med at kigge på alternativer, forklarer Flemming Nielsen og tilføjer, at man har et par modeller i spil, men at det afhænger af skadens omfang.

Branden kommer på et noget specielt tidspunkt for Fresiahaven. For nogle måneder siden vedtog politikerne, at der skal bygges en ny institution i Tim, og det projekt kører i sit eget spor.

Men hvorvidt forsikringssummen får betydning for det nye projekt, er også for tidligt at sige. Det kommer også an på inventaret, for noget af det er intakt, men skal blot renses. Det vil de kommende dage give mere indblik i.

- Jeg vil sige, at når nu det skulle være, så er det godt, at det var en bygning, som vi står til at forlade alligevel. Så var det godt, at når det nu skulle ske, så var det på en søndag, hvor børnene ikke var i huset. Men børnene er jo kede af det, for det er jo deres institution, som er brændt, siger Flemming Nielsen.

Branden blev opdaget søndag eftermiddag, og ved 18-tiden søndag blev den slukket. Årsagen til branden skal politiet finde i løbet af de kommende dage.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce