Annonce
112

Ventilationsanlæg hos industrivirksomhed i Skjern ramt af brand

To brandbiler og en indsatsleder fra Brand & Redning Midt/Vest var til stede ved branden i et udsugningsanlæg på Stålvej 8 i Skjern. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Skjern: Fredag eftermiddag klokken 13.47 modtog Brand & Redning MidtVest en anmeldelse om bygningsbrand på Stålvej 8 i Skjern.

Ifølge indsatsleder Rune Madsen er branden formentlig opstået ved, at en glød fra en laserskærer er røget med ind i et ventilationsanlæg, hvor branden er opstået.

- Vi er i gang med efterslukningen lige i øjeblikket. Det ryger lidt inde fra en væg af, som vi er ved at skille ad, men ellers er der ikke mere i det. Bygningen består, og det er kun ventilationsanlægget, der har taget skade, siger indsatslederen.

Ifølge vagthavende hos Midt- og Vestjyllands Politi skal branden være sket hos Solid Production A/S i Skjern.

Annonce
Resterne af det ramte ventilationsanlæg. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce