112

Brand i maskinstation: Lokal mand er sigtet for brandstiftelse

Lørdag 29. december 2018 udbrød der brand i maskinhuset hos Hedegaard Maskinstation på Odderupvej ved Ådum. Foto: Mads Dalegaard
Nye spor kan være med til at opklare en påsat brand ved maskinstation i Ådum.

ÅDUM: Da Hedegaards Maskinstation ved Ådum brændte i slutningen af december, var ejeren både chokeret og bekymret for, om branden var påsat.

Mistanken blev bekræftet, da naboer kunne fortælle, at de kort før branden havde set en bil holde nær det udbrændte maskinhus.

Politiet fik den samme mistanke og efterforskede branden som en forbrydelse, men brandundersøgelserne gav ikke et entydigt svar på, hvad der var brandårsagen.

Der blev dog sikret andre spor på stedet, og den videre efterforskning har givet nye oplysninger om den omfattende brand, der ødelagde landbrugsmaskiner for millioner af kroner.

- Derfor har vi nu sigtet en 32-årige mand fra den sydlige del af kommunen for brandstiftelse. Der er flere ting, som indikerer, at det kan være ham, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på hvilke spor, der er fundet ved det nedbrændte maskinhus, eller hvad et eventuelt motiv kan være.

Politiet er færdige med at efterforske sagen og har nu bedt anklagemyndigheden vurdere, om beviserne er stærke nok til at rejse en tiltalte mod den 32-årige, der har nægtet at lade sig afhøre om sagen.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt