112

Brand i maskinstation: Lokal mand er sigtet for brandstiftelse

Lørdag 29. december 2018 udbrød der brand i maskinhuset hos Hedegaard Maskinstation på Odderupvej ved Ådum. Foto: Mads Dalegaard
Nye spor kan være med til at opklare en påsat brand ved maskinstation i Ådum.

ÅDUM: Da Hedegaards Maskinstation ved Ådum brændte i slutningen af december, var ejeren både chokeret og bekymret for, om branden var påsat.

Mistanken blev bekræftet, da naboer kunne fortælle, at de kort før branden havde set en bil holde nær det udbrændte maskinhus.

Politiet fik den samme mistanke og efterforskede branden som en forbrydelse, men brandundersøgelserne gav ikke et entydigt svar på, hvad der var brandårsagen.

Der blev dog sikret andre spor på stedet, og den videre efterforskning har givet nye oplysninger om den omfattende brand, der ødelagde landbrugsmaskiner for millioner af kroner.

- Derfor har vi nu sigtet en 32-årige mand fra den sydlige del af kommunen for brandstiftelse. Der er flere ting, som indikerer, at det kan være ham, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på hvilke spor, der er fundet ved det nedbrændte maskinhus, eller hvad et eventuelt motiv kan være.

Politiet er færdige med at efterforske sagen og har nu bedt anklagemyndigheden vurdere, om beviserne er stærke nok til at rejse en tiltalte mod den 32-årige, der har nægtet at lade sig afhøre om sagen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce