Annonce
Hvide Sande

Brand i klitterne: Insisterende opkald tøede indsatsleders is-mave op

Forsvarets skydeterræn lidt nord for Nymindegab bryder jævnligt i brand, når der skydes. Brand & Redning Midtvest kom til, hvad der viste sig at være en unødvendig undsætning. Foto: Pressefotos.dk
Forsvarets skydeterræn syd for fjorden går i brand i ny og næ, hvilket skete onsdag eftermiddag.

HVIDE SANDE/Nymindegab: Som indsatsleder ved Brand & Redning skal man kunne holde hovedet og maven kold i pressede situationer. Som når det brænder i de tørre klitter langs vestkysten, hvilket det gjorde onsdag eftermiddag nord for Nymindegab.

Her har Forsvaret et skydeterræn, hvor der jævnligt opstår mindre brande, når rekrutterne er i gang med at øve sig på at ramme plet. Der var gang i skyderiet, og røgen steg til vejrs fra området, da der var gået ild i beplantningen.


Annonce

Da den femte alarm kom, tænkte jeg, at så måtte vi hellere køre ud at sikre, at alt var, som det skulle være.

Rune Madsen, indsatsleder Brand & Redning Midtvest


- Forsvaret plejer selv at ringe, hvis der er problemer, men der kan faktisk være store flammer i det område, uden at der sker noget, fortæller Rune Madsen, der er indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest.

Flere alarmer

Så da den første alarm fra en forbipasserende på klitvejen kom ind omkring 16.30, havde han is i maven, der lå et godt stykke under frysepunktet. Det havde han også ved den næste og ved den tredje. Men folk blev ved med at ringe, og undervejs begyndte mave-isen at tø lidt op.

- Da den femte alarm kom, tænkte jeg, at så måtte vi hellere køre ud og sikre, at alt var, som det skulle være, siger Rune Madsen.

Forsvarets skydeterræn ligger både i Ringkøbing-Skjern Kommune og i Varde Kommune, hvor Sydvestjysk Brandvæsen kører. Foto: Pressefotos.dk
Der opstår jævnligt naturbrande i klitterne, hvis det bliver for tørt, som foråret 2021 har været. Foto: Pressefotos.dk

Fremme på stedet, der ligger lige på grænsen mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune, hvor Sydvestjysk Brandvæsen, tager over, kunne Rune Madsen konstatere, at der ingen fare var på færde i Forsvarets klitområde. Faktisk var flammerne allerede slukket af Forsvaret selv.

- En storm i et glas vand, siger Rune Madsen med et smil, der sendte sine folk og køretøjer hjem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce