112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Nordsø Fisk blev mandag morgen ramt af en brand, der dog blev begrænset til et område, hvor de er kontor- og personalefaciliteter. Foto Nordsø Fisk.
Brandfolkene fik styr på brand på en god halv times tid; årsagen endnu ukendt.

HVIDE SANDE: Da ejeren af Nordsø Fisk, Metheasvej 11, Niels Muff Kristensen, mandag morgen klokken 6.30 mødte på arbejde, opdagede han, at det røg op fra taget på førstesalen, der hvor hvor forretningen har køkken og kantine.

Han fik straks alarmeret brandvæsenet, der rykkede ud fra stationen i Hvide Sande, fortæller indsatsleder Michael Nielsen, Brand & Redning MidtVest.

Ilden havde godt fat, da brandfolkene kom, og det flade, tagpapbeklædte tag gav dem visse udfordringer, da de skulle have skåret det op for at kunne komme til at slukke ilden.

- Men efter en halv time til tre kvarter, havde vi fået styr på tingene, siger Michael Nielsen.

Han siger, at der skete en del brand-, røg- og sodskader på lokalet, og ilden havde brændt sig vej op gennem taget, så der var et hul op til den blå himmel.

- Hvad der har forårsaget branden, kan vi ikke sige. Det må de tekniske undersøgelser vise, fastslår Michael Nielsen.

Niels Muff Kristensen er fuld af ros over for brandfolkenes indsats.

- Jeg tror ikke, der gik to minutter, fra jeg alarmerede dem, og til de var her, og takket været deres professionalisme blev skaderne begrænset, siger han.

Så meget, at forretningen kunne åbne helt som normalt i dag til morgen.

- Der var selvfølgelig nogle ting fødevaremæssigt, vi skulle tage højde for, men branden skete så langt fra produktion og butik, at kunderne ikke vil mærke noget til det. Personalet var selvfølgelig noget rystet, men vi tog et par ekstra kopper kaffe, og så gik vi i gang med dagens arbejde.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce