Skjern

Brancheformand ærgerlig over havarier

Husstandsmøller er blevet særdeles populære gennem de seneste år. Arkivfoto: Johan Gadegaard

DANMARK: For producenterne af husstandsmøller er det yderst beklageligt, når der sker et havari, hvor en mølle vælter, for det sætter branchen i et dårligt lys.

Det mener Morten V. Petersen, formand for Brancheforeningen for Små og Mellemstore Vindmøller, der varetager husstandsmølle-producenternes interesser. Morten V. Petersen oplyser, at KVA Vind ikke er medlem af foreningen, eller har søgt rådgivning hos foreningen omkring problemerne.

- Det er brandærgerligt, når sådan noget her sker, for det kommer til at gå ud over de mange gode møller, som er stillet op. Det kommer til at tegne et meget skævt billede af branchen, siger Morten V. Petersen.

Han undrer sig over, at der kunne gå over tre år fra det første havari, til Energistyrelsen i samråd med Sikkerhedsstyrelsen får lavet en plan for de pågældende møller.

Der er for nylig indviet et nyt testcenter i Thy for husstandsmøller. Her kan møllerne eller de enkelte komponenter blive testet af, inden de sendes på markedet, så risikoen for havari formindskes.

- Men vi kan da ihvertfald sige, at her er et eksempel på, hvorfor møller skal testes, inden de bliver sendt på markedet, konstaterer Morten V. Petersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce