Annonce
Sport

Braithwaite-hjælper: Agent sparkede døren ind i Barcelona

Enric Fontcuberta/Ritzau Scanpix
Martin Braithwaites skifte fra mindre klubber til FC Barcelona er kulminationen på et større holdarbejde.

Det er et større holdarbejde, der har været med til at få Martin Braithwaite til FC Barcelona.

Annonce

Det fortæller fodboldspillerens hjælper, Kim Boye, der sidste år begyndte at arbejde med Braithwaite med det formål at få angriberen til en af de store spanske klubber.

Boye fortæller, at han arbejder med seks-syv danske landsholdsspillere, og at Braithwaite kom til ham.

- Da jeg mødte Martin første gang, havde han en meget stor drøm. Han ville til Real Madrid eller Barcelona.

- Vi havde en god snak, og jeg mærkede ikke, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg tænkte mere, hvordan kan vi få det gjort. Næste job var at finde ud af, hvilken agent der kunne sparke døren ind i Barcelona, siger Kim Boye.

Han kalder sig selv "historiefortæller", fordi han varetager en del forskellige arbejdsopgaver for Braithwaite.

I bund og grund arbejder Boye med sindet, da han mener, at man kan træne sindet til at komme derhen, hvor man vil.

Et af elementerne er blandt andet at omgive sig med mennesker, der tror på den drøm, du har, og er med til at gøde den.

Det medførte, at Braithwaite for nylig fik svenskeren Hasan Cetinkaya som agent.

- Hvis jeg selv vil til tops, så er det helt tydeligt for mig, at jeg skal tale med de rigtige mennesker.

- Så skal jeg have spillere, der vil på toppen, og mit samarbejde med Martin gør nu, at jeg også er i en topklub.

- Det er mig, der har fundet agenten til Martin. Det er en del af mit arbejde at finde den agent, der passer til spillerens mentalitet og drømme, og Hasan er agenternes Maradona. Ingen kan stoppe ham. For mig er han helt unik, siger Kim Boye.

Han fortæller, at Hasan Cetinkaya har en helt speciel karisma, som brager igennem i de helt store klubber.

- Man skal finde en agent, der kan åbne dørene til de klubber, man gerne vil ind i.

- Det nytter ikke med en Mickey Mouse-agent, der kun har solgt til små klubber, for så kommer du kun til små klubber, siger Kim Boye.

- Martin var anfører i Toulouse, men endte i Middlesbrough i den næstbedste engelske række og en spansk bundklub som Leganes. Det fortæller måske mere om evnerne på de agenter, han har været i hænderne på, mener han.

Flere har undret sig over, hvordan det er gået til, at Martin Braithwaite på godt et års tid har taget springet fra den næstbedste engelske fodboldrække til verdens måske største klub.

Kim Boye kan se tilbage på et langt og mere struktureret forløb og holdarbejde, der nu er kulmineret.

- Martin står med et team omkring sig, som skaber resultater, som lige nu får nogle mennesker til at tænke: "det var lige godt satans", og "det var godt nok heldigt".

- Men det er ikke held. Det handler bare om at tale og omgive sig med de rigtige mennesker, siger Boye.

Martin Braithwaite kan senere lørdag få sin debut for FC Barcelona, når holdet klokken 16 på Camp Nou møder Eibar i den spanske liga.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce