Annonce
Sport

Brøndby-træner: Profil-salg giver plads til talenter

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen har store januar-salg gjort det muligt at bruge egne talenter mere.

Brøndby tog i januar afsked med holdets nok tre største profiler, da både Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar forlod klubben.

Annonce

Selv om det er et stort tab for truppen, har det ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen åbnet op for, at klubben kan fokusere mere på at bruge egne talenter.

- Ved at sælge nogle af de lidt mere rutinerede kræfter, har vi skabt rum til at bruge vores egne unge spillere, siger Niels Frederiksen efter søndagens 2-0-sejr over OB i forårspremieren.

- Der er blevet gjort plads til vores egne talenter, og nu skal de bevise, at de er dygtige nok til at håndtere det.

I søndagens sejr over OB havde Brøndby blandt andet de to 18-årige midtbanespillere Morten Frendrup og debutant Anis Slimane i startopstillingen.

- Det var et yngre Brøndby-hold end det, vi har set længe. Og et mere dansk hold med seks startende danskere, siger Niels Frederiksen.

Netop debutanten Slimane havde Brøndbys cheftræner masser af rosende ord tilovers for.

- Han leverede varen fint. Han havde en rigtig fin debut.

- Han faldt ikke i niveau, som kampen skred frem, hvilket ellers var tilfældet for mange andre, og det var noget, jeg lagde specielt mærke til.

- Han har vist sig godt frem i vores testkampe, så jeg var ikke i tvivl om, om han skulle starte inde, siger træneren.

Den 18-årige debutant er tilfreds med sin egen præstation, selv om en meget våd bane besværliggjorde tingene.

- Jeg fik vist nogle gode ting og synes, jeg havde en fin debut, selv om det var en svær bane, siger Anis Slimane.

At Brøndby har sagt farvel til tre store profiler, er ikke noget, der bekymrer midtbanespilleren.

- De løftede holdet meget, men jeg synes, at truppen ser fin ud nu. Det er ikke noget, der skræmmer mig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce