Annonce
Sport

Brøndby-boss: Europæiske kampe styrker vores identitet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er nogle hårde opgaver, der venter Brøndby i Europa, men klubbens fodbolddirektør ser fordel i programmet.

Brøndby fik mandag sat navn på en mulig modstander i tredje runde af Europa League-kvalifikationen, og her kan portugisiske Braga potentielt vente.

Inden da skal Brøndby dog lige forbi anden runde af kvalifikationen, hvor polske Lechia Gdansk er modstanderen. Torsdag skal Brøndby en tur til Polen i det første af to opgør.

Brøndby-fodbolddirektør Carsten V. Jensen fremhæver, hvorfor Europa betyder så meget for fodboldklubben.

- Når man som klub taler om Europa, så er det med til at tegne den klub, man er.

- Man skal have en vis størrelse og ambitionsniveau, før man hver sæson taler om Europa, og for Brøndby er europæiske kampe med til at styrke vores identitet, siger han til klubbens hjemmeside.

Carsten V. Jensen, som denne sommer skiftede fra FC Nordsjælland til Brøndby, har i de seneste mange år set Brøndby ryge hurtigt ud i Europa.

- Man må desværre konstatere, at vi igennem mange år ikke har spillet gruppespil, og vi har selvfølgelig alle et ønske om, at Brøndby igen spiller med i gruppespillet, som er der, hvor gevinsten og den store prestige er.

- Nu er vi i kvalifikationsrunderne, og der skal Brøndby som minimum være hvert år i min bog, og så skal vi arbejde hårdt for at komme så langt, vi kan komme, siger fodbolddirektøren.

Han anser Lechia Gdansk som en svær modstander, men ser en fordel i at starte ude og slutte hjemme.

- Når man møder en ligeværdig modstander ligesom Lechia Gdansk, så mener jeg, at det er en lille fordel, at vi starter ude og slutter af hjemme.

- Men uanset modstander så skal man være klog i sin tilgang til europæiske kampe. Det handler om at anerkende, at der er andre elementer i spil i Europa end i Superligaen, siger han.

Hvis Brøndby skulle gå videre fra anden runde, så ligner det et opgør mod Braga i den efterfølgende runde.

Det har Carsten V. Jensen bemærket, og mod Braga ser han en fordel i at slutte på udebane.

- Det er selvfølgelig en stor mundfuld, men når man møder en formodet stærkere modstander, så er det ikke dumt, at vi starter hjemme først og holde marginen lille på hjemmebane, så man kan tage på udebane i returopgøret og spille sin chance for en overraskelse.

- Det er jo set før i Brøndby-historien, at vi kan overraske, påpeger Carsten V. Jensen.

Brøndbys kamp ude mod Lechia Gdansk spilles torsdag klokken 19.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce