Annonce
Vestjylland

Brødre vandt i landsretten: Slipper for at indfri stort lån nu

Aktiviteterne på Vedersø Klit Badehotel er meget begrænsede. Under nedlukningen er der kun åbent for overnatning på hotellet. På billedet ses de to forpagtere Nick og Oliver Mogensen, der stopper med udgangen af maj. Arkivfoto: Morten Stricker
Forpagterne af Vedersø Klit Badehotel slipper med skrækken. De skal ikke betale renter et år bagud og skal ikke indfri lån til hotelejer på én gang.
Annonce

Holstebro: De får ikke lov til at blive på badehotellet, men de har fået et langt bedre afsæt til at komme videre.

Brødrene Nick og Oliver Mogensen vandt i landsretten den for dem både økonomisk, men også principielt væsentlige fogedsag mod bortforpagteren af Vedersø Klit Badehotel, Kim Krull Jørgensen.

- Havde vi tabt sagen, ville det være at betragte som misligholdelse af lånet, og så skulle lånet betales på én gang. Så for os er det da en fordel, at vi ikke skal af med så mange penge på én gang, men kan afdrage det på normal vis, siger Nick Mogensen.

Der er tale om et lån på den gode side af en halv million kroner. Vestre Landsret stadfæstede kendelsen fra byretten i Herning. Her blev det slået fast, at brødrene ikke skulle betale renter helt tilbage fra det tidspunkt, hvor hotelforpagteren havde stillet kapital til rådighed for de to nye forpagterne. I juridisk forstand var der ikke tale om et lån det første år og derfor kan bortforpagteren heller ikke opkræve renter af beløbet bagudrettet, men først fra underskriftsdatoen for gældsbrevet.

Annonce

"Vi skulle ud"

Brødrene har i deres tidligere udtalelser til Dagbladet ikke lagt skjult på, at samarbejdet ikke har været tilfredsstillende, hvorfor det også ophører med udgangen af maj. Hotellet er solgt, og forpagterne er opsagt.

- Vi har hele tiden haft en oplevelse af, at de havde travlt med at få os ud af bygningen, fordi vi ikke spillede efter deres klaver. For os at se blev det mere end en principsag end om et spørgsmål om renter på et lån. Vi ser det som et forsøg på at presse vores likviditet, siger Nick Mogensen.


For os at se blev det mere end en principsag end om et spørgsmål om renter på et lån.

Nick Mogensen


Det har ikke været muligt fredag at få en kommentar fra hotelforpagter Lars Krull Jørgensen. Han har tidligere udtalt, at han har overholdt alle forpligtelser og har udvist god vilje til samarbejde.

Annonce

Åbent for overnatning

Forpagtningsaftalen udløber den 31. maj, men allerede nu er aktivitetsniveauet på hotellet meget begrænset grundet nedlukningen og uvisse fremtidsudsigter. Frem til og med 14. januar er der kun åbent for overnatning på hotellet. Der serveres ikke morgenmad, men tilbydes take-away til værelserne.

I blev opsagt kort før jul - er I blevet klogere på, hvad I skal lave efter maj?

- Vi har noget konkret - også i Jylland - som vi arbejder på, oplyser Nick Mogensen uden at kunne uddybe nærmere på nuværende tidspunkt.

Det er uvist, om Vedersø Klit Badehotel vil blive videreført som hotel, ombygget til ferielejligheder eller noget helt tredje. Det har ikke været muligt at træffe den nye ejer af hotellet, Kristian Kryger Sørensen fra Silkeborg fredag.

Vedersø Klit Badehotel har tidligere været ramt af flere konkurser, og driften har været ustabil med hyppig udskiftning af forpagtere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Køber af konkursramt efterskole jubler over politikernes ja: Nu er vi flyvende

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce