x
Annonce
112

Brødre tiltalt for vold: Overfaldt 57-årig mand i skov

Det var blandt andet denne stjålne ATV, som de tiltalte brødre ville hente i skoven i oktober 2018. Arkivfoto
To mænd fra Ølgod mistede fatningen, da de på en skovtur ville kontakte politiet om stjålne ATV'ere.

TARM: En skovtur syd for Tarm blev i oktober sidste år til en ganske ubehagelig oplevelse for en 57-årig og en 26-årig mand.

De to mænd bemærkede nemlig to andre mænd, som kørte i en bil med trailer, fordi de skulle hente to ATV’ere i skoven nær Varisbølvej og Brosbølvej.

Den ældre mand undrede sig og ville ringe til politiet, men det fik de to andre mænd til at tage hans telefon og overfalde ham, mens den 26-årige blev truet til at holde sig i ro.

Da han alligevel forsøgte at kontakte politiet, blev hans telefon også taget.

- Så var det lige som om, at de to unge fik kontakt til deres hjerner, så de slap den 57-årige og kørte derfra, fortalte politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing om sagen i oktober.

Annonce

Nemme at finde

De to gerningsmænd tabte ting i skovbunden, som gjorde det let for politiet at finde frem til dem, så en uges tid senere erkendte de optrinnet i skoven.

De to mænd, der er brødre og kommer fra Ølgod, nægtede sig dog skyldige i at have stjålet de to ATV’ere, som de ville hente.

Nu skal sagen for retten, hvor brødrene på 34 og 41 år er tiltalt for i alt 11 forhold.

Sammen er de tiltalt for indbrud ved at have stjålet en ATV fra Vejlevej i Tarm i begyndelsen af juni 2018 og at have stjålet endnu en ATV fra Mærskvej ved Nr. Nebel i oktober 2018, ligesom de er tiltalt for at have begået vold mod de to mænd, som de mødte i skoven.

Travl lillebror

Den yngste bror er desuden tiltalt for et forsøg på indbrud på Anerbjergevej i Sdr. Bork i juli 2018 samt at have stjålet en bil fra Anerbjergevej. Da han kørte i den stjålne bil, var han påvirket af stoffer og i øvrigt frakendt retten til at kørebil, hvilket er overtrædelser af færdselsloven.

Manden er desuden tiltalt for at have stjålet en trailer fra Åboulevarden i Tarm i oktober 2018 og igen for at køre bil 21. oktober, hvor overfaldet i skoven fandt sted. Sidst men ikke mindst er han tiltalt for at have truet den 26-årige mand i skoven med vold.

Broren på 41 år er udover de to fælles tiltaler også tiltalt for hærværk, da han skulle have smidt de to telefoner, som den 26-årige og den 57-årige havde med sig, ud på en mark, så de blev skadet.

Retssagen mod de to brødre fra Ølgod begynder ved retten i Herning onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Annonce