112

Brødre tiltalt for vold: Overfaldt 57-årig mand i skov

Det var blandt andet denne stjålne ATV, som de tiltalte brødre ville hente i skoven i oktober 2018. Arkivfoto
To mænd fra Ølgod mistede fatningen, da de på en skovtur ville kontakte politiet om stjålne ATV'ere.

TARM: En skovtur syd for Tarm blev i oktober sidste år til en ganske ubehagelig oplevelse for en 57-årig og en 26-årig mand.

De to mænd bemærkede nemlig to andre mænd, som kørte i en bil med trailer, fordi de skulle hente to ATV’ere i skoven nær Varisbølvej og Brosbølvej.

Den ældre mand undrede sig og ville ringe til politiet, men det fik de to andre mænd til at tage hans telefon og overfalde ham, mens den 26-årige blev truet til at holde sig i ro.

Da han alligevel forsøgte at kontakte politiet, blev hans telefon også taget.

- Så var det lige som om, at de to unge fik kontakt til deres hjerner, så de slap den 57-årige og kørte derfra, fortalte politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing om sagen i oktober.

Nemme at finde

De to gerningsmænd tabte ting i skovbunden, som gjorde det let for politiet at finde frem til dem, så en uges tid senere erkendte de optrinnet i skoven.

De to mænd, der er brødre og kommer fra Ølgod, nægtede sig dog skyldige i at have stjålet de to ATV’ere, som de ville hente.

Nu skal sagen for retten, hvor brødrene på 34 og 41 år er tiltalt for i alt 11 forhold.

Sammen er de tiltalt for indbrud ved at have stjålet en ATV fra Vejlevej i Tarm i begyndelsen af juni 2018 og at have stjålet endnu en ATV fra Mærskvej ved Nr. Nebel i oktober 2018, ligesom de er tiltalt for at have begået vold mod de to mænd, som de mødte i skoven.

Travl lillebror

Den yngste bror er desuden tiltalt for et forsøg på indbrud på Anerbjergevej i Sdr. Bork i juli 2018 samt at have stjålet en bil fra Anerbjergevej. Da han kørte i den stjålne bil, var han påvirket af stoffer og i øvrigt frakendt retten til at kørebil, hvilket er overtrædelser af færdselsloven.

Manden er desuden tiltalt for at have stjålet en trailer fra Åboulevarden i Tarm i oktober 2018 og igen for at køre bil 21. oktober, hvor overfaldet i skoven fandt sted. Sidst men ikke mindst er han tiltalt for at have truet den 26-årige mand i skoven med vold.

Broren på 41 år er udover de to fælles tiltaler også tiltalt for hærværk, da han skulle have smidt de to telefoner, som den 26-årige og den 57-årige havde med sig, ud på en mark, så de blev skadet.

Retssagen mod de to brødre fra Ølgod begynder ved retten i Herning onsdag.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce