Annonce
112

Brødre tiltalt for vold: Overfaldt 57-årig mand i skov

Det var blandt andet denne stjålne ATV, som de tiltalte brødre ville hente i skoven i oktober 2018. Arkivfoto
To mænd fra Ølgod mistede fatningen, da de på en skovtur ville kontakte politiet om stjålne ATV'ere.

TARM: En skovtur syd for Tarm blev i oktober sidste år til en ganske ubehagelig oplevelse for en 57-årig og en 26-årig mand.

De to mænd bemærkede nemlig to andre mænd, som kørte i en bil med trailer, fordi de skulle hente to ATV’ere i skoven nær Varisbølvej og Brosbølvej.

Den ældre mand undrede sig og ville ringe til politiet, men det fik de to andre mænd til at tage hans telefon og overfalde ham, mens den 26-årige blev truet til at holde sig i ro.

Da han alligevel forsøgte at kontakte politiet, blev hans telefon også taget.

- Så var det lige som om, at de to unge fik kontakt til deres hjerner, så de slap den 57-årige og kørte derfra, fortalte politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing om sagen i oktober.

Annonce

Nemme at finde

De to gerningsmænd tabte ting i skovbunden, som gjorde det let for politiet at finde frem til dem, så en uges tid senere erkendte de optrinnet i skoven.

De to mænd, der er brødre og kommer fra Ølgod, nægtede sig dog skyldige i at have stjålet de to ATV’ere, som de ville hente.

Nu skal sagen for retten, hvor brødrene på 34 og 41 år er tiltalt for i alt 11 forhold.

Sammen er de tiltalt for indbrud ved at have stjålet en ATV fra Vejlevej i Tarm i begyndelsen af juni 2018 og at have stjålet endnu en ATV fra Mærskvej ved Nr. Nebel i oktober 2018, ligesom de er tiltalt for at have begået vold mod de to mænd, som de mødte i skoven.

Travl lillebror

Den yngste bror er desuden tiltalt for et forsøg på indbrud på Anerbjergevej i Sdr. Bork i juli 2018 samt at have stjålet en bil fra Anerbjergevej. Da han kørte i den stjålne bil, var han påvirket af stoffer og i øvrigt frakendt retten til at kørebil, hvilket er overtrædelser af færdselsloven.

Manden er desuden tiltalt for at have stjålet en trailer fra Åboulevarden i Tarm i oktober 2018 og igen for at køre bil 21. oktober, hvor overfaldet i skoven fandt sted. Sidst men ikke mindst er han tiltalt for at have truet den 26-årige mand i skoven med vold.

Broren på 41 år er udover de to fælles tiltaler også tiltalt for hærværk, da han skulle have smidt de to telefoner, som den 26-årige og den 57-årige havde med sig, ud på en mark, så de blev skadet.

Retssagen mod de to brødre fra Ølgod begynder ved retten i Herning onsdag.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];