Annonce
Sport

Brændte chancer sendte Ringkøbing IF ned i danmarksserien - 1-1 var ikke nok

Jacob "Jay" Andersen scorede et fint mål til 1-0, men det var ikke nok til at undgå nedrykning. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Med fortjent føring på 1-0 ved pausen ude mod FA 2000 lignede Ringkøbing IF et hold, der havde pæne chancer for at redde sig i 2. division. Kort efter pausen blev det 1-1, og derfra var kursen sat mod danmarksserien.
Annonce

Frederiksberg: Farvel til 2. division.

Sådan er status for Ringkøbing IF efter næstsidste runde i nedrykningsspillet.

For 1-1 ude mod FA 2000 var ikke nok til at holde liv i håbet. Slet ikke. Godt nok tabte Skovshoved, men Slagelse vandt, og med kun et enkelt point til RIF er springet før sidste spillerunde på fire point.

Meget kunne have set anderledes ud, hvis RIF havde haft bare en smule held i første halvleg.

Den første halve times tid var ikke god nok, men det næste kvarter kunne have lukket kampen.

Det startede med en fremragende scoring af Jacob 'Jay' Andersen. Ja afslutningen var enkel helt fri foran mål, men den afgørende stikning ind i feltet var fremragende.

Annonce

Meget tæt på 2-0

Kort efter hamrede Dennis Juelsgaard et direkte frispark på overliggeren.

Kort efter gav et nyt frispark et par riposte, hvor RIF var uhyre tæt på endnu en scoring.

Uden held. Men alligevel noget der gav selvtillid.

RIF blev klappet til pause af en flok på små 50 vestjyske tilhængere, men festen sluttede brat kort efter pausen. Et kludemål. Lidt for let til baglinjen, lidt for let indlæg mellem benene på en forsvarer og videre ind på benet af en FA-angriber, og så sprang bolden i mål. 1-1.

RIF-ere trasker nedbøjede fra banen efter uafgjort, der sendte RIF ned i danmarksserien. Foto: John Thomsen

Man kunne næsten se på RIF-erne, hvor ondt den scoring gjorde. Fra det tidspunkt manglede der overskud - og koldblodighed. Alt for mange bolde blev mistet på lidt planløst sparkeri.

Så RIF skabte for lidt. Og tiden gik.

Selvfølgelig satsede RIF mere og mere. Det gav naturligvis kontramuligheder til FA 2000, men score kunne hjemmeholdet ikke hos Mads Petersen, der stod en fejlfri kamp.

Annonce

Kæmpe afbrænder kort før tid

RIF så ud til at være færdige, men der kom en gylden mulighed langt inde i overtiden. Efter et indlæg fra højre stod RIFs gamle målsluger Lennard Lauridsen helt fri til hovedstød, men han brændte.

- Fucking ærgerligt. Jeg vidste jo godt, det kunne have givet os en chance for at redde os på lørdag. Det kunne have været så fedt, fortalte Lennard Lauridsen.


Fucking ærgerligt. Jeg vidste jo godt, det kunne have givet os en chance for at redde os på lørdag. Det kunne have været så fedt.

Lennard Lauridsen, Ringkøbing IF


Chancen var kæmpe.

- Helt sikkert. Jeg prøvede at heade tilbage i målet, men det blev ligeud. Målmanden sprællede bare, men bolden ramte hans underarm. Jeg skulle have haft den drejet mere til højre eller op i målet, men det er let at sige her bagefter, forklarede Lennard Lauridsen.

Humøret var selvfølgelig lavt i bussen på vej hjem.

- Men vi må også erkende, at når man kun har hentet 16 point i så mange kampe, så er det fortjent nok, at vi rykker ned. Det er jo ikke kun i dag, vi ikke har hentet point nok. De point kan vi finde i mange kampe, men sådan er det, sagde Lennard Lauridsen.

Han ærgrede sig lige så meget som alle andre over, at det ikke blev 2-0 i første halvleg.

- Så tror jeg, vi havde vundet. Derfor var det endnu mere bittert med et kludemål til 1-1. Efter anden halvleg kunne vi ikke klage. Vi skabte alt for lidt, og vi knækkede over, så FA 2000 fik chancer, de ikke udnyttede. Sådan er det bare, sluttede Lennard Lauridsen.

Nedrykningsspil 2. division

FA 2000-Ringkøbing IF 1-1 (0-1)

Mål: 32. minut: 0-1 ved Jacob ’Jay’ Andersen. 47. minut: 1-1 ved Jonas Jørgensen. Advarsel til RIFs Lennard Lauridsen efter 80 minutter, Lauge Olesen efter 91 minutter og Mikkel Kjeldstrup efter 93 minutter.

RIFs holdopstilling: Mads Petersen, Jules Youmeni, Sunday Odeh (86. minut: Johannes Paustian), Mikkel Kjeldstrup, Klaus Moesgaard, Lennard Lauridsen, Gloire Rutikanga 77. minut: Johan Søndergaard Larsen), Martin Egelund, Jacob ’Jay’ Andersen, Ragnar Leósson (46. minut: Lauge Olesen) og Dennis Juelsgaard.

Tilskuere: Omkring 340 på Frederiksberg Idræts Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce