Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Mikkel Jakobsen scorede et glimrende mål til 2-1. Det var anden kamp i træk, Mikkel Jakobsen havde en flot fuldtræffer. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ringkøbing IF havde muligheder nok for at bringe sig i front med to-tre mål i starten af kampen hjemme mod Vejgaard. Men scoringerne kom ikke, og så skete det igen - RIF blev straffet for fejl i defensiven. Derfor tabte RIF 2-1.

Ringkøbing: Hvordan kunne Ringkøbing IF ende med at tabe en hjemmekamp, som de på mange måder dominerede.

Ja det spørgsmål var der mange, der stillede sig selv, efter RIF søndag eftermiddag tabte 2-1 mod Vejgaard.

For det var godt nok en kamp, RIF så ud til at hente sæsonens første sejr i.

Fra start kom RIF blæsende frem. Gode opløb især på venstrekanten med en veloplagt Jeppe Solgaard gav Vejgaard store problemer, og hjemmeholdet skabte flere åbne chancer.

Den første kom i det tredje minut. Jeppe Solgaard til baglinjen - bold bagud til kanten af feltet - skud fra Mikkel Kjeldstrup. Desværre reddede målmanden flot.

Lidt senere igen en bold fra Jeppe Solgaard. Inde på midten ramte en fri Lennard Lauridsen ikke bolden, men RIF holdt fast i bolden, men den følgende afslutning blev blokeret.

Kort efter langskud meget tæt forbi mål fra Mikkel Kjeldstrup. Næste chance skabt efter godt fremløb af Mikkel Kjeldstrup, der med en lille stikning ind i feltet spillede Mikkel Jakobsen helt fri, men målmanden reddede flot. Det unge pres fortsatte, og der kom endnu en chance. Mikkel Jakobsen stak bolden ind i feltet til Martin Egelund, der skød forbi mål.

Jo det lignede en scoring til RIF. Og ingen til Vejgaard. Eneste gang gæsterne havde været farlige, var efter en dårlig igangsætning fra eget felt, hvor RIF kom under pres. Bolden blev mistet, men Nikolaj Pape fik blokeret afslutningen.

Spillet gik lidt i stå, og så gik det, som man har set det for mange gange. Ud af ingenting lukkede RIF et mål ind.

En skadet Jeppe Solgaard blev overløbet på kanten. RIF nåede dog hjem, da en angriber nåede baglinjen med bolden. Men det hjalp intet. Helt utilgiveligt var to finter nok til at drible ind i banen frem mod stolpen, hvor fra der blev afsluttet. Inde foran mål kunne Jesper Dalsgaard ikke forhindre scoring til 1-0.

Skidt for RIF. Men med det spil, holdet havde vist i lang tid, så var der stadig håb om at vinde kampen.

Men scoringer forvandler ofte kampe. Man så det onsdag, hvor Sydvests reducering til 2-1 vendte en kamp, som RIF havde haft helt styr på. Og søndag var det som om, Vejgaards scoring bremsede RIF.

For der var ikke meget gang i hjemmeholdet lige efter pausen, hvor tingene efter syv minutter gik fra skidt til meget skidt.

Vejgaard pressede højt, og da Nikolaj Pape så fik en bold, han aldrig skulle have haft lige uden for eget felt, og samme Pape så kludrede gevaldigt i det med et dyrt boldtab, ja så stod der 2-0.

Det forvandlede kampen endnu mere. Vejgaard kunne nemlig trække sig længere tilbage på banen. De var ligeglade med, at RIF kørte bolden rundt omkring midterlinjen, for farligt blev det sjældent. Når RIF forsøgte at sætte tempo, så blev spillet upræcist, og når det var for stillestående, skete der intet fremad.

Martin Egelund appellerede for et straffespark, han ikke fik. Bolden fortsatte til Mikkel Jakobsen, der skød højt over mål.

Der var mere præcision et par minutter senere. Omkring midten snittede Klaus Moesgaard bolden videre til Mikkel Jakobsen i venstre side. I hjørnet af feltet tog Mikkel Jakobsen et træk ind i banen, og så blev bolden sendt flot flot i mål ved fjerneste stolpe til 2-1.

En udligning var aldrig tæt på. Et hovedstød og et langskud begge over mål var det eneste, RIF kom frem til.

I de sidste minutter satsede RIF selvfølgelig alt. Det gav Vejgaard muligheder for kontraløb, og en enkelt gang var der skud tæt forbi mål. Men Vejgaard satsede ikke helhjertet. De satsede på at holde fast i 2-1, og det lykkedes altså uden problemer.

Så igen - der var masser af gode takter. Det var positivt, at RIF for anden kamp i træk skabte flere åbne målchancer. Men RIF skarpheden manglede, og der blev lavet store fejl defensivt. Så stod RIF igen tilbage uden point.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce