Annonce
Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Mikkel Jakobsen scorede et glimrende mål til 2-1. Det var anden kamp i træk, Mikkel Jakobsen havde en flot fuldtræffer. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ringkøbing IF havde muligheder nok for at bringe sig i front med to-tre mål i starten af kampen hjemme mod Vejgaard. Men scoringerne kom ikke, og så skete det igen - RIF blev straffet for fejl i defensiven. Derfor tabte RIF 2-1.
Annonce

Ringkøbing: Hvordan kunne Ringkøbing IF ende med at tabe en hjemmekamp, som de på mange måder dominerede.

Ja det spørgsmål var der mange, der stillede sig selv, efter RIF søndag eftermiddag tabte 2-1 mod Vejgaard.

For det var godt nok en kamp, RIF så ud til at hente sæsonens første sejr i.

Fra start kom RIF blæsende frem. Gode opløb især på venstrekanten med en veloplagt Jeppe Solgaard gav Vejgaard store problemer, og hjemmeholdet skabte flere åbne chancer.

Den første kom i det tredje minut. Jeppe Solgaard til baglinjen - bold bagud til kanten af feltet - skud fra Mikkel Kjeldstrup. Desværre reddede målmanden flot.

Lidt senere igen en bold fra Jeppe Solgaard. Inde på midten ramte en fri Lennard Lauridsen ikke bolden, men RIF holdt fast i bolden, men den følgende afslutning blev blokeret.

Kort efter langskud meget tæt forbi mål fra Mikkel Kjeldstrup. Næste chance skabt efter godt fremløb af Mikkel Kjeldstrup, der med en lille stikning ind i feltet spillede Mikkel Jakobsen helt fri, men målmanden reddede flot. Det unge pres fortsatte, og der kom endnu en chance. Mikkel Jakobsen stak bolden ind i feltet til Martin Egelund, der skød forbi mål.

Jo det lignede en scoring til RIF. Og ingen til Vejgaard. Eneste gang gæsterne havde været farlige, var efter en dårlig igangsætning fra eget felt, hvor RIF kom under pres. Bolden blev mistet, men Nikolaj Pape fik blokeret afslutningen.

Spillet gik lidt i stå, og så gik det, som man har set det for mange gange. Ud af ingenting lukkede RIF et mål ind.

En skadet Jeppe Solgaard blev overløbet på kanten. RIF nåede dog hjem, da en angriber nåede baglinjen med bolden. Men det hjalp intet. Helt utilgiveligt var to finter nok til at drible ind i banen frem mod stolpen, hvor fra der blev afsluttet. Inde foran mål kunne Jesper Dalsgaard ikke forhindre scoring til 1-0.

Skidt for RIF. Men med det spil, holdet havde vist i lang tid, så var der stadig håb om at vinde kampen.

Men scoringer forvandler ofte kampe. Man så det onsdag, hvor Sydvests reducering til 2-1 vendte en kamp, som RIF havde haft helt styr på. Og søndag var det som om, Vejgaards scoring bremsede RIF.

For der var ikke meget gang i hjemmeholdet lige efter pausen, hvor tingene efter syv minutter gik fra skidt til meget skidt.

Vejgaard pressede højt, og da Nikolaj Pape så fik en bold, han aldrig skulle have haft lige uden for eget felt, og samme Pape så kludrede gevaldigt i det med et dyrt boldtab, ja så stod der 2-0.

Det forvandlede kampen endnu mere. Vejgaard kunne nemlig trække sig længere tilbage på banen. De var ligeglade med, at RIF kørte bolden rundt omkring midterlinjen, for farligt blev det sjældent. Når RIF forsøgte at sætte tempo, så blev spillet upræcist, og når det var for stillestående, skete der intet fremad.

Martin Egelund appellerede for et straffespark, han ikke fik. Bolden fortsatte til Mikkel Jakobsen, der skød højt over mål.

Der var mere præcision et par minutter senere. Omkring midten snittede Klaus Moesgaard bolden videre til Mikkel Jakobsen i venstre side. I hjørnet af feltet tog Mikkel Jakobsen et træk ind i banen, og så blev bolden sendt flot flot i mål ved fjerneste stolpe til 2-1.

En udligning var aldrig tæt på. Et hovedstød og et langskud begge over mål var det eneste, RIF kom frem til.

I de sidste minutter satsede RIF selvfølgelig alt. Det gav Vejgaard muligheder for kontraløb, og en enkelt gang var der skud tæt forbi mål. Men Vejgaard satsede ikke helhjertet. De satsede på at holde fast i 2-1, og det lykkedes altså uden problemer.

Så igen - der var masser af gode takter. Det var positivt, at RIF for anden kamp i træk skabte flere åbne målchancer. Men RIF skarpheden manglede, og der blev lavet store fejl defensivt. Så stod RIF igen tilbage uden point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce