Sport

Boysen anbefaler: Disse kampe skal du se i tv

Skjerns Bjarte Myrhol er anfører på det norske landshold, der vandt sølv ved seneste VM. Nordmændene indleder jagten på en ny medalje mod Tunesien. (Foto: Åserud, Lise/Ritzau Scanpix)

Ribe-Esbjergs Rasmus Boysen er verdens største håndboldnørd. Han følger impulserne i dansk og international håndbold døgnet rundt. Han ser alt fra lokalopgør på Balkan til ungdomslandskampe og de store opgør fra Europas bedste ligaer. JydskeVestkysten har bedt den vestjyske håndboldspiller pege på tre tv-kampe fra VM, du ikke må snyde dig selv for i de kommende dage.

Brødtekst

Boysens VM

Rasmus Boysen er professionel håndboldspiller hos Ribe-Esbjerg HH.

Han har en fortid hos TM Tønder, Skjern og på det danske ungdomslandshold.

Den 26-årige ringkøbingenser følger dansk og international håndbold i alle døgnets timer.

Han har under VM sagt ja til at agere ekspert og giver her sit bud på en række spillere, der er værd at lægge mærke til under VM-slutrunden i Danmark og Tyskland.

Island-Kroatien

11. januar

Gruppe B

18.00: Island - Kroatien

Olympiahalle, München

TV2 Sport

Der forventes rigtig mange kroatiske fans i München, der kun ligger 500 kilometer fra den kroatiske hovedstad, Zagreb. Det er altid sjovest at se håndbold, når der er liv på lægterne. Derudover er det en vigtig åbningskamp for begge mandskaber, og foruden en række spillere fra den danske liga, kan du opleve verdensstjerner som Aron Palmarsson, Domagoj Duvnjak og Luka Cindric.

Tunesien-Norge

11. januar

Gruppe C

20.30: Tunesien - Norge

Jyske Bank Boxen, Herning

TV2 Sport

Opgøret fra den danske VM-gruppe kommer til at give dig et indblik i niveauet på de to største konkurrenter til Danmark i gruppen. Norge har flere spillere, der optræder eller har optrådt i danske klubber.

Tyskland-Brasilien

12. januar

Gruppe A

18.15: Tyskland-Brasilien

Mercedes-Benz Arena, Berlin

DR2

Kampen bliver den første alvorlige test for de tyske værter, der har noget at bevise efter sidste slutrunde. Brasilien er et seværdigt hold, der spiller anderledes håndbold i forhold til, hvad vi er vant til i Europa.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce