Annonce
Ringkøbing-Skjern

Boye melder sig ud af Venstre: Landsledelsen ville alligevel have smidt mig ud

Svend Boye Thomsen fik 15 måneder som byrådsmedlem for Venstre. Nu har han meldt sig ud og fortsætter som løsgænger. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For nyligt fredede Venstre i Ringkøbing-Skjern byrådsmedlem Svend Boye Thomsen efter balladen om hans job som kampagneleder for konkurrenterne fra KD. I aftes valgte han selv at forlade partiet.

Ringkøbing-Skjern: Svend Boye Thomsen er fortid i Venstre.

I aftes meddelte han overraskende, at han forlader partiet. Meldingen kommer ovenpå flere uges ballade, som brød ud, da det kom frem, at Venstremanden havde sagt ja til at stå i spidsen for Kristendemokraternes valgkampagne til folketingsvalget.

I første omgang bakkede den lokale Venstretop op om Svend Boye Thomsens job, og mente godt, at han kunne arbejde for konkurrenten. Men siden valgte landsledelsen at blande sig, og herefter sagde kommuneformand Hans Christian Tylvad, at Boye Thomsen kunne blive indtil videre.

- Hvis ikke jeg var gået selv, så havde landsledelsen smidt mig ud efter folketingsvalget, er jeg overbevist om. De vil bare stoppe bøvlehovederne fra Vestjylland. Nu har jeg valgt at gå selv. Det betyder meget for mig at være et ærligt menneske, og det kan jeg bedst være, hvis jeg ikke er medlem, siger Svend Boye Thomsen.

Spreder rygter

Ifølge Boye Thomsen har det også betydet en del for hans beslutning om at droppe Venstre, at personer i Venstre har spredt negative rygter om ham. Samtidig mener han, at der er nogle som ”ødelægger mere for partiet, end de selv er klar over”. Påstande han ikke ønsker at uddybe overfor Dagbladet.

- Nogen har ønsket at miskreditere mig som person. Det ville formentlig blive ved, siger han og fortsætter:

- Samtidig vil det udløse ny ballade, når jeg siger, at jeg tror KD’s Kristian Andersen har langt større chance for at komme i Folketinget end Kenneth Mikkelsen. Men sådan har jeg det, og nu kan jeg sige det højt. Det handler også om at være ærlig overfor mig selv, siger han.

Annonce

Afviser illoyalitet

Selv fortryder den nu tidligere Venstremand ikke, at han sagde ja tak til jobbet for Kristendemokraterne. Og han mener heller ikke, at han skuffer de 552 vælgere, som sendte ham i byrådet for godt et år siden.

- Jeg har aldrig været så meget Venstremand, at det gør noget, siger han.

Svend Boye Thomsen har kun ros til overs for borgmester Hans Østergaard (V) og resten af byrådsgruppen, hvis opbakning han aldrig har tvivlet på. Og han slår fast, at han ikke ønsker at ødelægge noget for Venstre og partiets valgkamp.

- Så havde jeg ventet med at melde mig ud til kort før valget, hvor det ville give en masse ballade. Min person er glemt, når valgkampen for alvor går gang, vurderer han.

Tidligere chefredaktør på Dagbladet, Kristian Sand, opfordrede i sidste uge Svend Boye Thomsen til at melde sig ud af partiet og kaldte ham illoyal. Sådan ser Boye Thomsen det fortsat ikke selv.

Annonce

Flertal skrumper

Udmeldingen betyder, at Venstre og Socialdemokraternes flertal i byrådet skrumper fra 16 til 15 mandater. Dermed er den rød-blå alliance bare ét byrådsmedlem fra at miste flertallet – noget der kan få betydning til de kommende budgetforhandlinger. Heller ikke det oplever den frafaldne Venstremand som et problem.

- Jeg mener dét, jeg hele tiden har ment, men jeg bliver selvfølgelig mindre bundet af partihensyn, siger han.

Annonce

Flytter sin stemme

I forrige uge bedyrede Svend Boye Thomsen, at han bakkede op om Kenneth Mikkelsen til folketingsvalget, man nu har han fået en ny favoritkandidat.

- Jeg stemmer på Kristendemokraternes Jens Erik Damgaard, som også sidder i byrådet. Han er lidt af et forbillede for mig, og jeg kan godt lide ham som politiker, lyder skudsmålet.

Betyder det også, at du melder dig ind hos Kristendemokraterne?

- Det har jeg ingen planer om. Jeg fortsætter i byrådet som løsgænger, siger Svend Boye Thomsen.

Den tidligere Venstremand uddyber i et læserbrev i dagens avis, hvorfor han har forladt Venstre.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce