Annonce
Ringkøbing-Skjern

Boye melder sig ud af Venstre: Landsledelsen ville alligevel have smidt mig ud

Svend Boye Thomsen fik 15 måneder som byrådsmedlem for Venstre. Nu har han meldt sig ud og fortsætter som løsgænger. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For nyligt fredede Venstre i Ringkøbing-Skjern byrådsmedlem Svend Boye Thomsen efter balladen om hans job som kampagneleder for konkurrenterne fra KD. I aftes valgte han selv at forlade partiet.

Ringkøbing-Skjern: Svend Boye Thomsen er fortid i Venstre.

I aftes meddelte han overraskende, at han forlader partiet. Meldingen kommer ovenpå flere uges ballade, som brød ud, da det kom frem, at Venstremanden havde sagt ja til at stå i spidsen for Kristendemokraternes valgkampagne til folketingsvalget.

I første omgang bakkede den lokale Venstretop op om Svend Boye Thomsens job, og mente godt, at han kunne arbejde for konkurrenten. Men siden valgte landsledelsen at blande sig, og herefter sagde kommuneformand Hans Christian Tylvad, at Boye Thomsen kunne blive indtil videre.

- Hvis ikke jeg var gået selv, så havde landsledelsen smidt mig ud efter folketingsvalget, er jeg overbevist om. De vil bare stoppe bøvlehovederne fra Vestjylland. Nu har jeg valgt at gå selv. Det betyder meget for mig at være et ærligt menneske, og det kan jeg bedst være, hvis jeg ikke er medlem, siger Svend Boye Thomsen.

Spreder rygter

Ifølge Boye Thomsen har det også betydet en del for hans beslutning om at droppe Venstre, at personer i Venstre har spredt negative rygter om ham. Samtidig mener han, at der er nogle som ”ødelægger mere for partiet, end de selv er klar over”. Påstande han ikke ønsker at uddybe overfor Dagbladet.

- Nogen har ønsket at miskreditere mig som person. Det ville formentlig blive ved, siger han og fortsætter:

- Samtidig vil det udløse ny ballade, når jeg siger, at jeg tror KD’s Kristian Andersen har langt større chance for at komme i Folketinget end Kenneth Mikkelsen. Men sådan har jeg det, og nu kan jeg sige det højt. Det handler også om at være ærlig overfor mig selv, siger han.

Afviser illoyalitet

Selv fortryder den nu tidligere Venstremand ikke, at han sagde ja tak til jobbet for Kristendemokraterne. Og han mener heller ikke, at han skuffer de 552 vælgere, som sendte ham i byrådet for godt et år siden.

- Jeg har aldrig været så meget Venstremand, at det gør noget, siger han.

Svend Boye Thomsen har kun ros til overs for borgmester Hans Østergaard (V) og resten af byrådsgruppen, hvis opbakning han aldrig har tvivlet på. Og han slår fast, at han ikke ønsker at ødelægge noget for Venstre og partiets valgkamp.

- Så havde jeg ventet med at melde mig ud til kort før valget, hvor det ville give en masse ballade. Min person er glemt, når valgkampen for alvor går gang, vurderer han.

Tidligere chefredaktør på Dagbladet, Kristian Sand, opfordrede i sidste uge Svend Boye Thomsen til at melde sig ud af partiet og kaldte ham illoyal. Sådan ser Boye Thomsen det fortsat ikke selv.

Flertal skrumper

Udmeldingen betyder, at Venstre og Socialdemokraternes flertal i byrådet skrumper fra 16 til 15 mandater. Dermed er den rød-blå alliance bare ét byrådsmedlem fra at miste flertallet – noget der kan få betydning til de kommende budgetforhandlinger. Heller ikke det oplever den frafaldne Venstremand som et problem.

- Jeg mener dét, jeg hele tiden har ment, men jeg bliver selvfølgelig mindre bundet af partihensyn, siger han.

Flytter sin stemme

I forrige uge bedyrede Svend Boye Thomsen, at han bakkede op om Kenneth Mikkelsen til folketingsvalget, man nu har han fået en ny favoritkandidat.

- Jeg stemmer på Kristendemokraternes Jens Erik Damgaard, som også sidder i byrådet. Han er lidt af et forbillede for mig, og jeg kan godt lide ham som politiker, lyder skudsmålet.

Betyder det også, at du melder dig ind hos Kristendemokraterne?

- Det har jeg ingen planer om. Jeg fortsætter i byrådet som løsgænger, siger Svend Boye Thomsen.

Den tidligere Venstremand uddyber i et læserbrev i dagens avis, hvorfor han har forladt Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce