Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borris og Vorgod er ikke alene: Nu er også en centerby ramt af høj corona-incidens

Den høje incidensrate betyder, at alle borgere i sognet anbefales at lade sig teste og at blive vaccineret mod Covid-19, hvis man ikke allerede er blevet det. Arkivfoto: Jens Thaysen/Ritzau Scanpix
På tre parametre ligger Videbæk Sogn nu også over de officielle grænser, så nu skal der iværksættes særlige smittedæmpende indsatser på dagtilbuds- og skoleområdet. Kommunen følger anbefalingerne fra Statens Serum Institut for at bringe smitten under kontrol.

Videbæk: Igen er der brug for at skærpe opmærksomheden omkring Covid-19, denne gang i Videbæk Sogn. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Både i Sønder Borris Sogn og Vorgod Sogn er der allerede skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af Covid-19. De to sogne er nemlig med på sundhedsmyndighedernes liste over danske sogne med høje incidensrater og relativt mange nye covid-19 smittede.

På kommuneniveau er tallet 372. Hvis det overstiger 400 omfattes hele kommunen af de samme indsatser som i de tre sogne.

Jens Peter Hegelund Jensen

Og nu føjer Videbæk Sogn sig til den liste.

Annonce

- Vi har nu tre sogne: Borris, Vorgod og Videbæk, hvor de såkaldte incidenstal ligger så højt, at der iværksættes særlige smittedæmpende indsatser på dagtilbuds- og skoleområdet. På kommuneniveau er tallet 372. Hvis det overstiger 400 omfattes hele kommunen af de samme indsatser som i de tre sogne, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen, der sammen med den øvrige direktion følger udviklingen fra dag til dag.

Hold afstand, hold rent

Den høje incidensrate i Videbæk betyder, at alle borgere i sognet anbefales at lade sig teste og at blive vaccineret mod Covid-19, hvis man ikke allerede er blevet det. Herudover betyder det, at der er ekstra fokus på at holde afstand, at holde rent og at spritte hænder.

På skole- og dagtilbudsområdet vil børnene for så vidt muligt blive holdt inden for egen stue eller stamklasse - også i frikvarterer, ligesom aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.

Desuden lyder der en opfordring om at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser, og til at sociale arrangementer som f.eks. klassefester, fødselsdage og fælles morgenmad holdes inden for stamklassen.

Annonce

Test to gange ugentligt

Ifølge myndighedernes anbefalinger opfordres forældrene desuden til at lade ni til 11-årige børn, der ikke har været smittet med covid-19 inden for de seneste 12 måneder teste to gange om ugen. Det samme gælder de børn på 12 år eller mere, der ikke er vaccineret og som ikke har været smittet med covid-19 inden for det seneste år.

Efter tidsbestilling kan man få foretaget en PCR-test i ROFI-centret i Ringkøbing og i Idræts- og Kulturcenteret i Videbæk. Man bestiller tid på coronaprover.dk


Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Dårlige historier og tåbelig politik: Socialdemokraterne er desperate

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Annonce