Annonce
Skjern

Borris er finalist til Årets Landsby 2020: Vi er glade i låget i dag

Lars Rabæk ses her med nogle af de mange teksterne, som Borris-borgerne har skrevet under corona-nedlukningen. Privatfoto
Takket være de mange online-aktiviteter under corona-nedlukningen er Borris med i kampen om at blive Årets Landsby 2020.
Annonce

Borris: Så er der sat navn på de tre finalister, der kæmper om at blive Årets Landsby 2020, og Borris er med i feltet.

Motivationen lyder: I Vestjylland ligger landsbyen Borris med sloganet ”Her bor vi med vilje”. Byens 871 indbyggere fandt under nedlukningen sammen i Facebook-gruppen ”Borris Sogn”, hvor ikke alene frygt og usikkerhed blev delt – her blomstrede også gode idéer. Blandt andet initiativet #borrispoeterne, hvis målsætning var at uploade 15 lokale digte i gruppen. Fem uger efter var der indkommet 42 digte, 3 sange og 30 malerier og tegninger fra borgere på mellem 7 og 85 år. Alle bidragene blev siden trykt i en bog med titlen Borris Poeterne.

- Det er jo helt fantastisk, at vi er nomineret. Vi er totalt stolte. Vi er glade i låget i dag, siger Lars Rahbæk, der er en af initiativtagerne til #borrispoeterne.

Annonce

Online sammen

Han har skrevet ansøgningen på Borris’ vegne til priskomiteen.


At vi som by ender ud med at en bog med digte og sange og kunstværker er noget helt unikt og det har udvælgelseskomiteen lagt væk på, så vi håber vi vinder.

Lars Rahbæk


- Jeg skrev om alle aktiviteterne i byen under coronaen. Årets tema var netop hvordan man bevarer fællesskabet i landsbyen, når mange ting lukker ned. I Borris har vi været online sammen og brug Borris Sogns facebookgruppe, og her er poeterne og et hav af aktiviteter opstået. At vi som by ender ud med at en bog med digte og sange og kunstværker er noget helt unikt, og det har udvælgelseskomiteen lagt væk på, så vi håber vi vinder. Når man er i top tre smager det jo allerede lidt af guld, siger Lars Rahbæk.

Borris er oppe mod Bjergsted i Bjergsted i Kalundborg Kommune og landsbyen Haastrup i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Alle tre har udmærket sig i særlig grad under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise? Dette år har Årets Landsby-prisen nemlig stået i coronakrisens tegn.

Annonce

Handlekraft

Ikke bare de tre finalister, men alle årets indkomne landsbyer har udvist en imponerende handlekraft og stort lokalt samfundssind, forklarer formanden for bedømmelseskomitéen, Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter.

- Vi har både læst om hjælpekorps, gratis madudbringning, frivillig børnepasning, kreative arrangementer og nye fællesskabsformer. Jeg er dybt imponeret og rørt over, hvor stærkt et samfundssind de enkelte lokalsamfund har udvist – både i forhold til at forebygge isolation og ensomhed under nedlukningen, men også i forhold til at udvikle praktiske sikkerhedsnet under alle landsbyens borgere, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Årets tre finalister har udmærket sig i helt særlig grad, og det kommer til at blive en svær udvælgelsesproces. Heldigvis.

Bedømmelseskomiteen besøger Borris den 11. september kl. 13-16. Årets kåringsfest løber af stablen den 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce