Annonce
Skjern

Borris-drabet: Anklager vil have mindst 13 og 14 års fængsel til drabsdømte

Vestre Landsret i har fundet de to mænd skyldige i drabet i Borris. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

SKJERN/TARM/VIBORG: Ved retten i Herning fik de to mænd, der er dømt skyldige i drabet på Kenneth Linde Simonsen, begge 13 års fængsel for det brutale drab.

Da de begge nægtede sig skyldige, ankede de til Landsretten i håb om at blive frifundet. Det skete ikke, og nu kan den 33-årige og den 40-årige alene håbe på formildelse.

Deres egne forsvarsadvokater plæderede for, at straffen skal sættes ned til 12 års fængsel, som er standardstraffen for drab.

- Jeg gjorde opmærksom på, at det er en formildende omstændighed, at min klient ikke tidligere er dømt for vold, sagde Kim Steensgaard, der er forsvarer for den 40-årige mand fra Tarm.

Annonce

Ikke under 14 år

Den 33-årige mand fra Lyne har derimod flere voldsdomme bag sig, hvilket anklageren gjorde opmærksom på, da han procederede for højere straffe.

- Vi bad retten om ikke at give den 40-årige under 13 års fængsel, men at den 33-årige ikke får under 14 år, sagde anklageren, der lagde vægt på, at de to mænd begik drabet i forening.

Desuden var drabet ikke tilfældigt. Der var en vis planlægning forud, og de to mænd under en del af overfaldet begik vold mod en mand, der var at opfatte som værgeløs, hvilket er en skærpende omstændighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce