Annonce
Rejser

Bornholm vil have flere turister på vinterbesøg

Der er også smukt på Bornholm om vinteren. Foto: Semco Balcerski

De danske øer er populære sommerferiemål for både danske og udenlandske turister. Det kniber mere om vinteren.

Bornholm er så stor en ø, at der er mere liv også om vinteren, og derfor vil øens turistfolk nu gøre en større indsats for at markedsføre øen som vinterferiemål.

Destination Bornholm har fået bevilget støtte fra Erhvervsstyrelsen til at udvikle vinterturisme.

En del af øens ferieaktiviteter lukker normalt om vinteren, men støtten fra Erhvervsstyrelsen skal bruges til at vende den udvikling.

En række af øens museer og kulturinstitutioner og flere byer som for eksempel Svaneke er gået aktivt ind i planerne, så en lang række virksomheder nu også er åbne i den kommende vinter.

Bornholm har meget at byde på hele året, og vi vil så gerne dele øen med vores gæster i de mere stille perioder, siger direktøren i Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph.

Hun mener, at Bornholms stærke brand, de billigere færgebilletter samt helårssejlads fra Tyskland giver gode muligheder for at lokke både danskere og udlændinge på en "get away" til Vinterbornholm. /vio

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce