Tarm

Bork sætter endnu et stort navn på festivalplakaten

I sommeren 2009 udsendte Rasmus Seebach sin første single, "Engel", og stort set lige siden har han haft plads på stjernehimlen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Rasmus Seebach spiller kun ganske få sommerkoncerter i 2019 - en af dem bliver på Bork Festival.

Bork: Hvis din teenager står og mangler et hit til ønskelisten, kommer her et bud: Rasmus Seebach oplevet live i sommeren 2019.

Det er lykkedes for folkene bag Bork Festival at indgå en kontrakt med den 38-årige kunstner, der indtager hovedscenen onsdag 31. juli:

- Det er et stort ønske fra publikum, så det er virkelig dejligt, siger Arne Enggaard Poulsen, der er presseansvarlig på den fire dage lange festival.

Og det er lidt af et scoop, da Rasmus Seebach har annonceret, at han kun spiller ganske få sommerkoncerter til næste år. Det ligger således fast, at Bork Festival bliver alene om at præsentere hitmageren i Vestjylland.

Indtil videre har Rasmus Seebach ellers kun slået til lyd for fire familiekoncerter i maj og juni i Aalborg, Odense, København og Aarhus.

Det er et stort ønske fra publikum, så det er virkelig dejligt

Arne Enggaard Poulsen, presseansvarlig, Bork Festival

Nephew kommer også

I 2019 fejrer Bork Festival 40 års jubilæum, og det bliver sikkert en folkefest - med Seebach højt på plakaten på åbningsdagen, og dagen efter - torsdag 1. august - er det meldt ud, at rockbandet Nephew fyrer den af.

Så afhængig af smag og behag kan man inden for rundt regnet 24 timer skråle med på sange som "Engel", "Superliga", "Lidt i fem", "Movieklip", "Øde ø", "Va Fangool" og "Olivia":

- For mig er det den ultimative forløsning at komme ud og spille live. Det at komme ud og se sangene leve, opleve publikums reaktion og høre dem synge med, er enormt overvældende, siger Rasmus Seebach og tilføjer:

- Men det er heller ikke noget, jeg tager for givet. Hver eneste gang, jeg går på scenen, insisterer jeg på at gøre mit absolut bedste for at levere den ultimative koncertoplevelse til alle dem, der har valgt at bruge tid sammen med mig.

Den traditionsrige festival i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord præsenterer typisk omkring 40 koncerter, og det ventes, at flere navne popper op inden jul.

På dette års festival var de absolut største navne i Bork Status Quo, Nik & Jay, Carpark North og Sivas - med Christopher, Scarlet Pleasure og Medina i slipstrømmen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce