Annonce
Tarm

Se video fra monsterregnen: Bork Festival overrasket af møgvejr samtidig med åbningen

Bork: Det er langt fra sikkert, at gæsterne på Bork Festival, vil skrive under på, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning.

Festivalen blev onsdag eftermiddag taget med shortsene nede, da et pludseligt uvejr skyllede ind over festivalpladsen med regn og rusk. Det er blot det seneste af en række skybrud i løbet af den udstadige sommer anno 2019, men den faldt enormt uheldigt i Bork, da festivalen netop skulle til at åbne.

- Vi håber, det er ovre nu - det klarer op derude, men det kom lige pludseligt, siger Bork Festivals presseansvarlig Arne Enggaard Poulsen.

Annonce
Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk

Håber, folk er i tørvejr

Der er faldet en del millimeter regn i løbet af kort tid, og den tørre jord kan have svært ved at opsuge så store mængder regnvand. Heldigvis har festivalen været godt forberedt:

- Der er dræn under hele festivalpladsen, og der ligger flis på steder med meget trafik, så der ligger ikke vand på overfladen nogen steder nu, siger Arne Enggaard Poulsen.

- Så længe, der ikke kommer mere, et der fint, tilføjer han.

Campingpladsen til festivalen åbnede allerede klokken 10.00, så der skulle være mulighed for, at de fleste gæster, der skal overnatte i telte, har fået slået disse op.

- Mange campister skulle være på plads, så de sidder forhåbentlig i tørvejr i deres telte, siger den presseansvarlige.

- Og så er vi priviligerede, at alle vores scener er overdækkede, så folk kan nyde festivalen i tørvejr.

Et pludseligt uvejr indfandt sig over Bork, kort før festivalpladsen skulle til at åbne. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce