Annonce
Tarm

Bork Havn Musikfestival ender i plus - men Kim Larsen-effekten udeblev

Et af årets store bands ved Bork Havn Musikfestival Status Quo trak mange tilskuere. Foto: Mads Dalegaard

Traditionen tro har Bork Havn budt på god musik og glade festivalgængere. Forventningen er da også, at festivalen ender med et pænt overskud, men alligevel har festivalen ikke levet helt op til arrangørernes forventninger.

Annonce

Bork Havn: Rammerne var noget nær ideelle for årets Bork Havn Musikfestival. Med en sjældent varm og solrig dansk sommer kunne Bork Havn Musikfestival og godt 10.000 musikelskere nyde hinandens selskab for 39. gang.

- Vi har haft en rigtig fin festival med godt vejr, mange gode koncerter, god stemning og en masse glade frivillige, der har knoklet over en uge, lyder det fra presse- og marketingansvarlig ved Bork Havn Musikfestival, Arne Enggaard Poulsen.

Med et lydtæppe strikket sammen af kunstnere som Status Quo, Nik & Jay, Italobrothers, Christopher og Jonah Blacksmith var der rig mulighed for at skråle med på favoritsangene - eller lære nogle nye. Selvom årets kunstnere ifølge Arne Enggaard har været populære blandt de deltagere, der havde sikret sig et stykke græsplæne at banke teltpælene ned i, så lykkedes det ikke at tiltrække så mange sommerhusgæster og turister som forventet.

Derfor regner man fra festivalens side ikke med at kunne præsentere et overskud for årets festival i samme kaliber som i 2017.

- Vi manglede lidt på billetsalget inden festivalen. Der var vi lidt bagefter. Og torsdag - som var rekordår i 2017 - mangler vi lidt på omsætningen og billetsalget, siger han.

Annonce

Kim Larsen-effekten udeblev

Sidste år var da også et rigtig godt år for Bork Havn Musikfestival, som kunne præsentere et overskud på en halv million kroner.

Et for festivalen sjældent stærkt musikprogram med kunstnere som Rasmus Seebach, Magtens Korridorer, L.O.C, Gnags og Kim Larsen virkede som magnet på flere af områdets sommerhusgæster.

Særligt nationalskjalden Kim Larsen trak folk til festivalen om torsdagen sidste år, og derfor havde festivalen også skruet et nøk opad for forventningerne.

- Forventningerne har været lidt større (i år, red.), men omvendt så vidste vi også godt, at vi ville have lidt sværere ved at nå 2017-budgettet (omsætningen fra 2017), siger Arne Enggaard Poulsen og fortsætter:

- Vi vidste nok godt, inden vi gik ind til årets festival, at vi ikke havde samme stærke musikprogram som sidste år, hvor vi havde tre-fire af de helt store navne, mens vi i år havde lidt mere blandede navne.

Samme skæbne forventer man sig ikke på næste år, hvor Bork Havn Musikfestival med 40 år på bagen vil slå teltdugen op til et brag af et jubilæum. I hvert fald har festivalen allerede haft kuglepennen fremme frem mod næste sæson.

- Vi har skrevet kontrakt med to-tre store navne til næste år, som jeg desværre ikke kan afsløre endnu. Men der er lagt op til den helt store fest med de tre navne, lyder det.

Om der igen bliver plads til en svingom til musik fra blandt andre Kim Larsen er endnu uvist, men det er ganske sikkert, at Bork Havn Musikfestival løber af staben for 40. gang fra 30. juli frem til 3. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce