Annonce
Tarm

Bork Festival: Folk føler sig utrygge, når de skal hjem om aftenen

I ansøgningen fra Bork Festival bliver det blandt andet fortalt, at et sted mellem 7000 og 8000 mennesker dagligt passerer området omkring hovedindgangen i de fire dage, hvor der er masser af god musik på programmet. Arkivfoto: John Randeris
Folkene bag Bork Festival vil gerne forbedre området omkring hovedindgangen, så gæsterne får en god start på musikoplevelsen - og øget tryghed, når de forlader festivalpladsen.

Bork: Tilbagemeldinger fra gæster på Bork Festival viser, at flere føler sig utrygge, når de skal hjem sidst på aftenen, og det ønsker festivalledelsen nu at gøre noget ved.

På ønskelisten står blandt andet ti lysmaster, otte plantekummer og seks store vippestole. Alt i alt vil regningen løbe op i knap 123.000 kroner, og for at få økonomien til at hænge sammen er der netop blevet søgt om at modtage kommunal støtte på 90.000 kroner.

Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget ønsker dog ikke at støtte indkøb af seks vippestole, som udgør 75.000 kroner af den potentielle investering:

- Vi har valgt at bevilge 35.000 kroner til plantekummer og lysmaster. Det gør vi under forudsætning af, at udstyret kan udlånes til andre arrangementer uden for festivalperioden, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

Annonce

Vores festival er for alle, store som små, og derfor er tryghed vigtig

Niels Enggaard Poulsen, pladsformand, Bork Festival

Nephew og Tørfisk

I ansøgningen fra Bork Festival bliver det nuværende problem ved hovedindgangen beskrevet med, at 'der ikke er tilstrækkelig belysning', og at 'adskillelsen mellem bløde og hårde trafikanter er ikke optimal':

"Vi ønsker, at folk forlader vores festival med en god oplevelse. Vores festival er for alle, store som små, og derfor er tryghed vigtig", hedder det i ansøgningen, der er underskrevet af Niels Enggaard Poulsen, pladsformand og med i bestyrelsen på Bork Festival.

Den vestjyske festival tiltrækker hvert år omkring 15.000 gæster.

Årets udgave - nummer 40 af slagsen - bliver afholdt i dagene fra onsdag 31. juli til lørdag 3. august, og på programmet er navne som Rasmus Seebach, Nephew, Folkeklubben, Johnny Madsen, Gnags, Hjalmer, L.O.C, Barselona og Tørfisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce