Annonce
Tarm

Bork Festival: Folk føler sig utrygge, når de skal hjem om aftenen

I ansøgningen fra Bork Festival bliver det blandt andet fortalt, at et sted mellem 7000 og 8000 mennesker dagligt passerer området omkring hovedindgangen i de fire dage, hvor der er masser af god musik på programmet. Arkivfoto: John Randeris
Folkene bag Bork Festival vil gerne forbedre området omkring hovedindgangen, så gæsterne får en god start på musikoplevelsen - og øget tryghed, når de forlader festivalpladsen.
Annonce

Bork: Tilbagemeldinger fra gæster på Bork Festival viser, at flere føler sig utrygge, når de skal hjem sidst på aftenen, og det ønsker festivalledelsen nu at gøre noget ved.

På ønskelisten står blandt andet ti lysmaster, otte plantekummer og seks store vippestole. Alt i alt vil regningen løbe op i knap 123.000 kroner, og for at få økonomien til at hænge sammen er der netop blevet søgt om at modtage kommunal støtte på 90.000 kroner.

Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget ønsker dog ikke at støtte indkøb af seks vippestole, som udgør 75.000 kroner af den potentielle investering:

- Vi har valgt at bevilge 35.000 kroner til plantekummer og lysmaster. Det gør vi under forudsætning af, at udstyret kan udlånes til andre arrangementer uden for festivalperioden, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

Vores festival er for alle, store som små, og derfor er tryghed vigtig

Niels Enggaard Poulsen, pladsformand, Bork Festival

Annonce

Nephew og Tørfisk

I ansøgningen fra Bork Festival bliver det nuværende problem ved hovedindgangen beskrevet med, at 'der ikke er tilstrækkelig belysning', og at 'adskillelsen mellem bløde og hårde trafikanter er ikke optimal':

"Vi ønsker, at folk forlader vores festival med en god oplevelse. Vores festival er for alle, store som små, og derfor er tryghed vigtig", hedder det i ansøgningen, der er underskrevet af Niels Enggaard Poulsen, pladsformand og med i bestyrelsen på Bork Festival.

Den vestjyske festival tiltrækker hvert år omkring 15.000 gæster.

Årets udgave - nummer 40 af slagsen - bliver afholdt i dagene fra onsdag 31. juli til lørdag 3. august, og på programmet er navne som Rasmus Seebach, Nephew, Folkeklubben, Johnny Madsen, Gnags, Hjalmer, L.O.C, Barselona og Tørfisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Garant mangler en varebil

Annonce