Annonce
Kultur

Bork Festival er næsten i mål: Præsenterer yderligere 17 kunstnere

Rasmus Bjerg gæster festivalen med sange fra John Mogensen. Arkivfoto.
48 dage før festivalstart har Bork Festival nu næsten sit musikprogram på plads.

BORK: Der bliver noget for enhver smag. Klassikere og nye skud på stammen, kendte musikere og boblere.

Med kun 48 dage til festivalstart har Bork Festival præsenteret yderligere 17 musikere til årets jubilæumsfestival – godt et halvt år efter de første 16 blev præsenteret.

Dermed er 33 af de 38 kunstnere nu på plads. I december udtalte presse- og marketingsansvarlig for Bork Festival, Arne Enggaard Poulsen, at man forventer at have 40 koncerter.

Seneste skud på koncertrækken byder på musik fra Kesi, Alexander Oscar, Rasmus Bjerg som John Mogensen, De Danske Hyrder, Askling og Mason J. Men der bliver også koncerter med kunstnere som The Powls, Hawkeye & Hoe, Cover Crush, Dan Von Dan Dan, Backhouse Symphony, Southern Sound, The Islanders duo, Vangsgaard/Gleesborg, Prebens Ballonfabrik, Gas & Vand og Gurli Gris Show.

- Med tilføjelsen af disse 17 nye navne til sommerens jubilæumsfestival sætter vi endnu engang en tyk streg under vores målsætning om at skabe en festival for alle. Rasmus Bjerg satte med sit hyldestshow til John Mogensen for alvor gang i Det Store Telt sidste år, så ham er vi naturligvis glade for at have tilbage igen i år. Kesi buldrer bare derudaf på den danske musikscene, og jeg er helt sikker på, at han kommer til at åbne Det Store Telt på Bork Festival med et brag, skriver presse- og marketingansvarlig for Bork Festival, Arne Enggaard Poulsen i en pressemeddelelse.

- Der ikke nogen tvivl om, at Alexander Oscar, De Danske Hyrder, Askling & Mason J er nogle af de navne, som for alvor er på vej frem på den danske musikscene. Så at vi også kan krydre programmet med noget rigtig godt folkemusik, nogle lokale bands og ikke mindst et Gurli Gris show til de helt små er jo bare rigtig fedt, lyder det fra Arne Enggaard Poulsen.

Med de 17 bands på plads melder man sig "næsten" klar til festivalstart 31. juli. Frem til 4. august, hvor festivalen lukker ned, kan man blandt andet høre kunstnere som Nephew, Rasmus Seebach, Gnags, Johnny Madsen, Folkeklubben, Hjalmer, L.O.C og Tørfisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce