Kultur

Bork Festival er næsten i mål: Præsenterer yderligere 17 kunstnere

Rasmus Bjerg gæster festivalen med sange fra John Mogensen. Arkivfoto.
48 dage før festivalstart har Bork Festival nu næsten sit musikprogram på plads.

BORK: Der bliver noget for enhver smag. Klassikere og nye skud på stammen, kendte musikere og boblere.

Med kun 48 dage til festivalstart har Bork Festival præsenteret yderligere 17 musikere til årets jubilæumsfestival – godt et halvt år efter de første 16 blev præsenteret.

Dermed er 33 af de 38 kunstnere nu på plads. I december udtalte presse- og marketingsansvarlig for Bork Festival, Arne Enggaard Poulsen, at man forventer at have 40 koncerter.

Seneste skud på koncertrækken byder på musik fra Kesi, Alexander Oscar, Rasmus Bjerg som John Mogensen, De Danske Hyrder, Askling og Mason J. Men der bliver også koncerter med kunstnere som The Powls, Hawkeye & Hoe, Cover Crush, Dan Von Dan Dan, Backhouse Symphony, Southern Sound, The Islanders duo, Vangsgaard/Gleesborg, Prebens Ballonfabrik, Gas & Vand og Gurli Gris Show.

- Med tilføjelsen af disse 17 nye navne til sommerens jubilæumsfestival sætter vi endnu engang en tyk streg under vores målsætning om at skabe en festival for alle. Rasmus Bjerg satte med sit hyldestshow til John Mogensen for alvor gang i Det Store Telt sidste år, så ham er vi naturligvis glade for at have tilbage igen i år. Kesi buldrer bare derudaf på den danske musikscene, og jeg er helt sikker på, at han kommer til at åbne Det Store Telt på Bork Festival med et brag, skriver presse- og marketingansvarlig for Bork Festival, Arne Enggaard Poulsen i en pressemeddelelse.

- Der ikke nogen tvivl om, at Alexander Oscar, De Danske Hyrder, Askling & Mason J er nogle af de navne, som for alvor er på vej frem på den danske musikscene. Så at vi også kan krydre programmet med noget rigtig godt folkemusik, nogle lokale bands og ikke mindst et Gurli Gris show til de helt små er jo bare rigtig fedt, lyder det fra Arne Enggaard Poulsen.

Med de 17 bands på plads melder man sig "næsten" klar til festivalstart 31. juli. Frem til 4. august, hvor festivalen lukker ned, kan man blandt andet høre kunstnere som Nephew, Rasmus Seebach, Gnags, Johnny Madsen, Folkeklubben, Hjalmer, L.O.C og Tørfisk.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce