Annonce
Ringkøbing

Bork Festival er aflyst - Rock i Ringkøbing afventer

Lørdag 1. august var popbandet Aqua programsat til at fyre den af på Bork Festival, men det kan ikke lade sig gøre, da et forbud mod større forsamlinger nu er forlænget til at gælde til udgangen af august. Arkivfoto: Axel Schütt
Da et forbud mod større forsamlinger nu gælder til udgangen af august, har arrangørerne bag sommerens Bork Festival valgt at aflyse. Hos Rock i Ringkøbing er ledelsen ved at vurdere, om det måske kan lade sig gøre at flytte éndagsfestivalen til efteråret.

Ringkøbing/Bork: Folkene bag Rock i Ringkøbing lørdag 4. juli og den fire dage lange Bork Festival med start 29. juli fik mandag aften den værst tænkelig besked, da statsminister Mette Frederiksen (S) holdt endnu et pressemøde:

'Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august,' fastslog Mette Frederiksen.

For blot fem dage siden havde ledelsen på såvel Rock i Ringkøbing som Bork Festival et begrundet håb om, at der ville blive lettet på corona-restriktionerne frem mod juli, men med udmeldingen fra statsministeren tonede live-musikken ud i sommerlandet.

- Vi er ved at danne os et overblik over situationen, og vi forventer, at vi kan melde noget ud lige efter påske. Mange snakker om at flytte det, men vi kan jo ikke alle sammen holde en festival i september, siger formanden for foreningen bag Rock i Ringkøbing, Jens Hebroe.

Altså er 2020-udgaven af Rock i Ringkøbing endnu ikke aflyst. Men det ligger helt fast, at den planlagte dato lørdag 4. juli ikke holder.

Annonce

Vores festival skal ligge om sommeren i uge 31. Vi kan ikke skaffe flere end 1000 frivillige i september. Det er alt for meget at sætte i søen.

Martin Jensen, formand, Bork Festival

Vi er dybt berørte

En times tid efter afslutningen på statsministerens pressemøde gav Bork Festival lyd fra sig på sociale medier, hvor aflysningen blev proklameret: 'Vi havde virkelig glædet os til at feste med jer, men sådan bliver det desværre ikke i år. Vi er dybt berørte af situationen, men vi bliver nødt til at kigge fremad'.

- Vores festival skal ligge om sommeren i uge 31. Vi kan ikke skaffe flere end 1000 frivillige i september. Det er alt for meget at sætte i søen, siger formanden for Bork Festival, Martin Jensen, og tilføjer:

- Vi er en frivillig organisation, og det er lidt svært at agere i lige nu. Hvor er det lige, vi starter? Der er rigtig mange, der gerne vil have nogle informationer fra os, men jeg kan ikke give et entydigt svar. I stedet for at melde noget forkert ud nu vil vi hellere vente, til vi har de rigtige svar. Så vi håber på forståelse og tålmodighed.

Martin Jensen kan heller endnu ikke sige noget om økonomien, der også forgrener sig ud til blandt andet lokale idrætsforeninger, der typisk tjener en god skilling, når det swinger på sådan en festival.

Formanden har tillid til, at regeringen kommer med en hjælpepakke, der specifikt retter sig mod de mange musikfestivaler, der nu er nødt til at trække stikket. Det gælder blandt andre også NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg.

- Personligt er jeg rigtig ærgerlig over det, for jeg havde en god fornemmelse for 2020. Det gik godt med salget af billetter. Men omvendt, så er noget af presset nu taget af vores skuldre, siger Martin Jensen.

Alle er i samme båd

Hos Rock i Ringkøbing siger Jens Hebroe, at der nu venter en del snakke med blandt andre agenter, kunstnere, leverandører og samarbejdspartnere for at finde ud af, om det kan give mening at flytte arrangementet til september:

- Det er drønærgerligt. Men ingenting er, som det var i går. Det bliver vanskeligt. Måske august bedre havde kunnet lade sig gøre.

Økonomisk har Rock i Ringkøbing tidligere balanceret på en knivsæg, men Jens Hebroe kan ikke forestille sig, at den traditionsrige éndagsfestival bliver blæst omkuld af eksempelvis kunstnere, der kræver at få deres honorar udbetalt, hvis det ender med en aflysning:

- Vi er jo alle i samme båd. Hvis der er nogle, der begynder på det, så saver de den gren over, de selv sidder på, for så kan det ende med, at der ingen festivaler er til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce