x
Annonce
Udland

Boris Johnson forsøger at omgå varekontrol i Det Irske Hav

Hannah Mckay/Reuters
Ifølge The Sunday Times er Storbritannien ved at finde måder at omgå kontrol af varer i Det Irske Hav.

En del af staben under den britiske premierminister, Boris Johnson, er blevet bedt om at finde løsninger til "at omgå" den nordirske protokol i brexit-aftalen.

Annonce

Det sker for at undgå kontrol af varer, der kommer til Nordirland fra den øvrige del af Storbritannien. Det skriver avisen The Sunday Times ifølge Reuters.

Avisen skriver, at det er Boris Johnsons EU-rådgiver, David Frost, som leder den gruppe af folk, som forsøger at omgå kontrollen af varer i Det Irske Hav.

Ifølge The Sunday Times vil Johnsons regering mødes tirsdag for at underskrive en række forslag.

Derefter bliver de torsdag præsenteret for parlamentet og offentliggjort online.

Onsdag i denne uge sagde Frankrig, at det var bydende nødvendigt, at forhandlingerne om et fremtidigt handelsforhold mellem Storbritannien og EU omfattede toldkontrol i Det Irske Hav.

Den britiske skilsmisseaftale med EU blev indgået i oktober sidste år.

Som en del af aftalen fik Nordirland to toldsystemer, samtidig med at man lavede en toldgrænse i Det Irske Hav.

Nordirland er formelt med i det britiske toldområde, men også EU-told og EU-regulering gælder i landet.

Løsningen med et dobbelt toldsystem har været en nødvendighed for at undgå en hård grænse, der vil udfordre den irske fredsaftale.

Det har også betydet, at der skal være kontrol af varer fra den øvrige del af Storbritannien til havne i Nordirland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce