Annonce
Danmark

Boris’ Brexit-aftalebrud er uacceptabelt!

Annonce

Debat: Frygten for et katastrofalt Brexit – uden en aftale – er nu rykket tættere på. Kongstanken, at én aftale er en aftale, er tilsyneladende død i Storbritannien. For nylig fremsatte den britiske regering med Boris Johnson i spidsen et lovforslag, der kan underminere Brexit-skilsmisseaftalen, som EU og Storbritannien indgik sidste år.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at vi ikke kan regne med en aftale, vi har indgået med en fremtidig handelspartner.

Skilsmisseaftalen sætter rammerne for forholdet mellem Storbritannien og EU, hvis parterne ikke når til enighed om en handels- og fiskeriaftale inden 31. december.

Det nye lovforslag er problematisk af flere grunde: For det første signalerer lovforslaget, at Boris Johnson reelt ikke ønsker at nå en aftale med EU inden årsskiftet. En bekymring, som EU’s chefforhandler, Michel Barnier flere gange har luftet. For det andet sår forslaget tvivl om, hvorvidt EU kan stole på, at den britiske regering vil respektere fremtidige aftaler.

Og begge dele er et kæmpe problem for dansk erhvervsliv. Et no deal-Brexit er faretruende tæt på, og konsekvenserne kan være fatale for flere danske virksomheder, især for danske fiskere, der er dybt afhængige af at have adgang til britisk farvand.


Et no deal-Brexit er faretruende tæt på, og konsekvenserne kan være fatale for flere danske virksomheder, især for danske fiskere, der er dybt afhængige af at have adgang til britisk farvand.


Derfor skal EU stadig stræbe efter at indgå en aftale med Storbritannien. Men vi må erkende, at Boris Johnson næppe har tænkt sig at give sig på centrale stridspunkter som fiskeri og lige regler for statsstøtte. Hvis håbet om en Brexit-aftale lever endnu, er det ufatteligt spinkelt. Den danske regering skal således trykke forberedelsesspeederen helt i bund fra nu og frem til årets afslutning.

Skulle det imod alle forventninger lykkes at få en aftale i hus, hvordan kan vi så regne med, at Storbritannien overholder den?

Og hvis EU eller andre lande, skal indgå aftaler med Storbritannien i fremtiden, kan vi så overhovedet stole på briterne?

Brexit-forløbet og det seneste lovforslag, der undergraver skilsmisseaftalen, har ødelagt tilliden til Storbritannien. Boris Johnsons Brexit-kurs, som har fået flere britiske topembedsmænd til at sige op i protest, risikerer at massakrere Storbritanniens gode ry og rygte internationalt – og det vil få konsekvenser for landet fremover.

Vores opfordring er derfor klar: Drop det nye lovforslag og lad os få en aftale på plads, Boris. Det er bedst for briterne og for resten af EU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Ringkøbing-Skjern

Den rene krig da Ringkøbing IF - formentlig - lukkede sæsonen med en fortjent sejr på 2-0 over Marienlyst

Annonce