Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmestre presser på: Genåbn akutklinikkerne som planlagt

Akutklinikken i Ringkøbing skal efter planen genåbne 25. januar. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Selv om borgmester Hans Østergaard (V) og hans kolleger i Skive, Silkeborg og Norddjurs har forståelse for, at regionens akutklinikker har været lukket ned i en lille måned på grund af coronapres andre steder i sygehusvæsnet, presser de på for en genåbning som planlagt 25. januar.

Det skriver de fire borgmestre i et fælles brev til regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

"Vi har forståelse for det pres, der lige nu ligger på hospitalerne og også for, at I som politikere bliver nødt til at prioritere ressourcerne der, hvor de gør allermest gavn. Vi har dog behov for at understrege vores klare forventning om, at akutklinikkerne åbner igen senest den 25. januar 2021", hedder det i henvendelsen.

Borgmestrene undrer sig samtidig over, at de hverken blev inddraget eller orienteret om lukningerne af de fire akutklinikker, som blev lukket ned kort før jul.

"Det håber vi kan gøres bedre for fremtiden! Også i krisetider er det væsentligt at fastholde og understøtte den lange tradition for godt samarbejde", skriver Hans Østergaard og kollegerne til regionsrådsformanden.

Borgmestrene foreslår, at akutklinikkerne fremover bliver vaccinationscentre, ligesom det kunne være hensigtsmæssigt at tage imod skadestuepatienter fra et større geografisk område for at lettet presset andre steder i systemet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce