Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmestre i opråb til minister: Find en løsning for vores museer

- Forleden kunne museet melde om ny besøgsrekord. Museet betyder meget for os. Både for turismen, men også for vores egen selvforståelse og hvad vi kommer af, og vi skal gøre al for, at museet kan fortsætte det arbejde, forklarer borgmester Hans Østergaard. Arkivfoto: Mads Dalegaard
30 kulturinstitutioner, herunder Ringkøbing-Skjern Museum, er presset på grund af sagen om midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Nu sender Hans Østergaard sammen med tre andre borgmester-kollegaer et brev til beskæftigelsesministeren for at lægge pres.

RINGKØBING-SKJERN: Alle var fuldstændig sikre på, at der var tale om en donation og ikke et lån, da Arbejdsmarkedets Feriefond for godt 25 år siden delte godt 500 millioner kroner ud til 30 kulturinstitutioner i hele Danmark, blandt andet Ringkøbing-Skjern Museum, der byggede Bork Vikingehavn for nogle af pengene.

Men den låneforlængelse, som var aftalt, blev pludselig erstattet af et krav om tilbagebetaling, og nu står de 30 kulturinstitutioner med håret i postkassen og en regning, som er umulig at skrabe penge sammen til. I 2017 blev museerne lovet, at der skulle findes en løsning. Nu er 2019 snart ved at rinde ud, og for femte gang har Beskæftigelsesministeriet, der administrerer Arbejdsmarkedets Feriefond, udsat fristen for en løsning. Nu skal det ske senest den 1. april.

Det får nu borgmester Hans Østergaard (V) til at sende et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) for at lægge fornyet pres på ministeren for at få fundet en løsning. Tidligere har viceborgmester Søren Elbæk, der er partifælle med beskæftigelsesministeren, sendt en henvendelse. Hans Østergaard er gået sammen med sine borgmesterkollegaer i Guldborgsund, Mariagerfjord og Vesthimmerland Kommuner om at sende brevet.

- Jeg ser alvorligt på sagen. Alle har haft en opfattelse af, at det var et tilskud, og ikke et lån, så nu vil vi lægge pres på, at der bliver truffet en afgørelse, siger Hans Østergaard.

Han håber, at henvendelsen giver resultat, og at der fra ministeriets side findes en mere varig løsning. For det er svært at udvikle et museum, når der hele tiden hænger en trussel om tilbagebetaling i luften, og det er netop udviklingen, at Hans Østergaard frygter for.

- Forleden kunne museet melde om ny besøgsrekord. Museet betyder meget for os. Både for turismen, men også for vores egen selvforståelse og hvad vi kommer af, og vi skal gøre al for, at museet kan fortsætte det arbejde, forklarer Hans Østergaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesministeren til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce