Annonce
Videbæk

Borgmesterkandidat gør plads til sønnen i aktieselskab

<p>Hans Østergaard. Arkivfoto: Jørgen Kirk</p>

Hans Østergaard tager hul på første step af generationsskifte.

Hans Østergaard, borgmesterkandidat for Venstre ved byrådsvalget i '17, gør klar til at gennemføre et generationskifte i sin virksomhed DeLaval.

Annonce

Hans Østergaard har netop stiftet aktieselskabet DeLaval A/S, der får en aktiekapital på 500.000 kr. Han er selv direktør i selskabet og menigt medlem af bestyrelsen sammen med sønnen Mikkel Østergaard. Bestyrelsesformand er Agnes Østergaard, Hans' kone.

»Min søn har arbejdet ti år i virksomheden, og det har altid været tanken, at vi skulle i gang med et begyndende generationsskifte, og med de ting, jeg har arbejder med nu, er det nærliggende at få påbegyndt den øvelse, At jeg har stiftet et aktieselskab er første step frem mod generationsskiftet,« siger Hans Østergaard.

Ved at have et aktieselskab bliver det lidt enklere at klare generationsskiftet.

»Mikkel kan købe sig ind i virksomheden ved at købe nogle aktier lidt ad gangen,« forklarer Hans Østergaard.

Planen er lagt for skiftet.

»Hvis min plan om at blive borgmester lykkes, skal Mikkel overtage virksomheden 1. januar 2018. Skulle det imidlertid ikke lykkes, vil jeg være med i virksomheden nogle år endnu,« siger Hans Østergaard.

Som DeLaval-forhandler sælger Hans Østergaard teknisk udstyr til mælkeproducenter og har halvdelen af det gamle Ringkøbing Amt som sit marked.

Mikkel Østergaard udfører både administrativt-, salgs og montagearbejde i firmaet, der har 13 medarbejdere.

»De er i øvrigt fire andre med samme efternavn som mig virksomheden. Min kone er også med i driften, der er Mikkel og hans kone, og min bror har været med i 25 år, så vi er en familievirksomhed,« siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce