Annonce
Videbæk

Borgmesterkandidat gør plads til sønnen i aktieselskab

<p>Hans Østergaard. Arkivfoto: Jørgen Kirk</p>

Hans Østergaard tager hul på første step af generationsskifte.

Hans Østergaard, borgmesterkandidat for Venstre ved byrådsvalget i '17, gør klar til at gennemføre et generationskifte i sin virksomhed DeLaval.

Annonce

Hans Østergaard har netop stiftet aktieselskabet DeLaval A/S, der får en aktiekapital på 500.000 kr. Han er selv direktør i selskabet og menigt medlem af bestyrelsen sammen med sønnen Mikkel Østergaard. Bestyrelsesformand er Agnes Østergaard, Hans' kone.

»Min søn har arbejdet ti år i virksomheden, og det har altid været tanken, at vi skulle i gang med et begyndende generationsskifte, og med de ting, jeg har arbejder med nu, er det nærliggende at få påbegyndt den øvelse, At jeg har stiftet et aktieselskab er første step frem mod generationsskiftet,« siger Hans Østergaard.

Ved at have et aktieselskab bliver det lidt enklere at klare generationsskiftet.

»Mikkel kan købe sig ind i virksomheden ved at købe nogle aktier lidt ad gangen,« forklarer Hans Østergaard.

Planen er lagt for skiftet.

»Hvis min plan om at blive borgmester lykkes, skal Mikkel overtage virksomheden 1. januar 2018. Skulle det imidlertid ikke lykkes, vil jeg være med i virksomheden nogle år endnu,« siger Hans Østergaard.

Som DeLaval-forhandler sælger Hans Østergaard teknisk udstyr til mælkeproducenter og har halvdelen af det gamle Ringkøbing Amt som sit marked.

Mikkel Østergaard udfører både administrativt-, salgs og montagearbejde i firmaet, der har 13 medarbejdere.

»De er i øvrigt fire andre med samme efternavn som mig virksomheden. Min kone er også med i driften, der er Mikkel og hans kone, og min bror har været med i 25 år, så vi er en familievirksomhed,« siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce