Annonce
Debat

Borgmesterens tale ved lørdagens Pride: Hvor blev åndsfriheden af?

Borgmester Hans Østergaard ved West Coast Pride. Foto: Christian Baadsgaard

Læserbrev: Det gav anledning til nogle tanker, at borgmesteren i sin tale til lørdagens Pride udtalte: De fleste af jer har sikkert hørt på religiøse fanatikere, der tordner mod homoseksuelle.”

Jeg går ud fra, at han refererer til nogle afghanske talibaner, IS-krigere eller andre såkaldte mørkemænd, der brænder Dannebrog af et sted langt væk fra Grundvigs fædreland. Men hvorfor i alverden er det magtpåliggende for borgmester Hans Østergaard at tale om mørkemænd og religiøse fanatikere?

Hvis min første antagelse ikke holder vand, så er jeg oprigtig i tvivl om, hvor borgmesteren så finder de tordende religiøse fanatikere i dagens Vestjylland? For det forbavsede selv Emil Slot Sig, at ”han havde forventet mere modstand”. Spørgsmålet melder sig prompte - fra hvem?

Annonce

Når jeg læser kommentarsporerne på de sociale medier i den sidste uges debat om bl.a. flaghejsning og Pride, så får jeg det indtryk, at er man ikke 100 procent for LGBT+-ideologien, så udskammes man som snæversynet, intolerant og homofobisk af LGBT+-forkæmperne. Her er der absolut ikke plads til uenighed, mangfoldighed, debat eller rummelighed!

Pride handler, som jeg forstår det, om ”rummelighed” og ”mangfoldighed” – men måske havde det være mere nuanceret at være optaget af begrebet ”åndsfrihed”, som også passende kunne have klædt borgmesteren at have taget fat i, da han holdt åbningstalen. Men måske ligger begrebet så fjernt på borgmesterkontoret, at det bør støves af, genopdages og omsættes i handling.

Åndsfrihed handler om, at skønt jeg kan være dybt uenig med et andet medmenneske, så gør jeg mit ypperste for at forstå og respektere modpartens synspunkter.

Åndsfrihed handler om, at skønt jeg kan være dybt uenig med et andet medmenneske, så gør jeg mit ypperste for at forstå og respektere modpartens synspunkter. Skal åndsfrihed fungere, er det ikke en ensrettet handling. Her forudsættes, at modparten også ønsker, af et oprigtigt hjerte, at forstå den andens udgangspunkt – det skønt man kan stå milevidt fra hinanden og begge mene at stå på sandheden. Det handler i bund og grund om at turde være grundlæggende uenige uden at træde på hinanden.

”De religiøse fanatikere” som borgmesteren givetvis refererer til, er efter min opfattelse faktisk meget optaget af åndsfrihed, hvor der netop er tale om en ligeværdig debat om holdninger ikke mindst, når der er noget vigtigt på spil rent samfundsmæssigt, som ikke kan stå uimodsagt.

Når de ideologiske fanatikere fra LGTB+ tordner budskabet om en hensynsløs normkritisk tilgang til køn og identitet, så gælder det om at være på vagt. En så gennemgribende og samfundsomvæltende ideologi kræver et modspil, og her kommer åndsfriheden i spil.

Kære borgmester fra et parti, der skylder Grundvig meget, så havde det klædt dig at have talt om åndsfrihed i lørdags og dermed vist storsind og format. Det var desværre ikke tilfældet, og det klæder på ingen måder en borgmester anno 2021 at ramme så meget ved siden af skiven i ordvalg og formulering, så man skal træde på andre, for selv at tro, at man da sidder bedre i stolen!

Annonce
Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Super-sti i klitterne hænger i bremsen - lodsejere vender tommelen nedad

Sport For abonnenter

Weekendens seriefodbold: Ingen kan bremse Ølstrup G&U og Faster/Hanning på vejen mod oprykning - BK Klitten snupper tre point uden at spille

Debat

De utilfredse råber højt: Vil vi have udvikling eller fortsat afvikling?

Ringkøbing

Farvel til de gamle rustne master: Flere steder i Ringkøbing skiftes gadebelysningen ud

Ringkøbing-Skjern

Desperat mangel på kandidater: Ingen ældre mødte op til Ældrerådets møder

Ringkøbing IF For abonnenter

Mikkel Kjeldstrup efter uafgjort i topkamp: Vi tabte to point i dag

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Skjern

Politiet forbi tre gange i Skjerns natteliv: Slagsbrødre ville ikke bidrage til opklaring

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Videbæk

19 børnehavebørn i Vorgod/Barde er coronasmittet: Fire var positive på fjerdedagen

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Hvide Sande

Atlantic Sapphire-branden driller stadig: Ny efterslukning i dag

Annonce