Annonce
Læserbrev

Borgmesterens opbakning til tyske kapitalfonde vajer i blæsten

Annonce

Læserbrev: Argumenterne om et frit EU-marked for tyske kapitalfondes opkøb af danske vindmøller tilsidesætter nationale hensyn i Danmark til fordel for tyske investorer.

TV Midt/Vest har de seneste aftener haft et tema om, hvorfor vindmøllerne stoppes af tyske kapitalfonde. Ringkøbing-Skjerns borgmester mener, det er helt rimeligt, at tyske kapitalfonde opkøber danske vindmølleparker, og lader møllerne stoppe i blæsevejr. Hans begrundelse er, at det er et liberalt EU-marked. Men de faktiske forhold viser, at de danske klimainvesteringer skal revurderes.

For borgmesteren overser tydeligvis (1), at der er forskellige tilskudsordninger i Danmark og Tyskland, (2) det er tyskernes flaskehals i distributionen af strøm og store decentrale tyske kraftværker ejet af delstater og energiselskaber, der hindrer strømmens frie bevægelighed i EU. Og (3) vi har i andre sammenhænge - som fx oliereserver og sommerhuse - særregler for udenlandske investeringer, samt (4) det er politisk vedtaget, at de danske nærmiljøer skal tilgodeses med ejerandele på favørvilkår, og (5) de danske pensionskasser har vanskeligt ved at finde attraktive - og stort set risikofrie investeringer - men udkonkurreres i dette marked af de tyske kapitalfonde. Der jo indirekte har tilskud med hjemmefra med deres “straftold”, som TV-udsendelserne dokumenterer.

Vil borgmesteren bruge det liberale argument om et frit EU-markedet, bør det også være på vilkår, så tyske og danske investorer ligestilles. Men det er jo ikke tilfældet. Hvad der foregår, gavner ikke klimaet, men er utidig ildhu, fremfor rettidig omhu.

Så udsigten til, at Folketinget med klimaminister Ida Auken og Energiminister Dan Jørgensen i spidsen hælder 3 milliarder kroner i havet med Vesterhav Syd og Nord er beskæmmende. Derfor bør borgmesteren og byrødderne arbejde vedholdende for ændring af disse projekter, hvis de vil gavne Danmark og klimainvesteringerne.

Indrømmet, det er svært gennemskueligt, men borgmesterens argumenter holder bare ikke!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce