Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren tager imod corona-vaccinen når første borger i kommunen vaccineres torsdag

- Det er en begivenhed, vi har set frem, og som er værd at markere, siger borgmester Hans Østergaard om vaccinationen på torsdag, Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Borgmester Hans Østergaard er til stede ved Fjordparken Ældrecenter, når vaccinen ankommer, og den første borger i kommunen vaccineres.
Annonce

Ringkøbing: Kommunen er nu klar med planen for den store vaccinationsdag på torsdag, hvor beboere og medarbejdere på de 16 plejehjem og ældrecentre bliver vaccineret mod Covid-19.

Kort før klokken 13 på torsdag leverer Region Midtjylland efter planen godt 900 nedfrosne vaccine-doser, og umiddelbart derefter går de praktiserende læger i gang med at vaccinere på samtlige plejehjem og ældrecentre i kommunen.

I Ringkøbing-Skjern Kommune vil 569 ældre beboere på plejehjem og ældrecentre i første omgang få tilbudt vaccinen, ligesom 285 omsorgsmedarbejdere i ældreplejen og 48 praktiserende læger og kliniske sygeplejersker får mulighed for at blive vaccineret på torsdag.

Inden den enkelte borger på et plejehjem eller ældrecenter kan få vaccinen, skal der ligge et samtykke fra borgeren eller fra en eventuel værge, præcis som når borgerne normalt vaccineres mod influenza.

Annonce

Værd at markere

- Det er en begivenhed, vi har set frem til længe, og det er en begivenhed, der er værd at markere, siger borgmester Hans Østergaard.

Han tager selv imod vaccine-transporten ved Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing og vil være til stede uden for ældrecenteret, når den første borger i kommunen får det første stik indenfor.

- Ældrecentrene er fortsat underlagt besøgsrestriktioner, og vi skal fortsat passe på hinanden, så derfor holder vi afstand, forklarer borgmesteren.

Han understreger, at det er den relativt lave incidensrate – altså de forholdsvis få smittede - der er årsagen til, at corona-vaccinen først nu kommer til Ringkøbing-Skjern Kommune, selv om den første dansker blev vaccineret allerede den 27. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce