Annonce
Erhverv

Borgmesteren om nedlukning: Jeg kan ikke begribe, at vi skal blive ved med at være fastlåst på den måde

Borgmester Hans Østergaard har fuld forståelse for de virksomheder, der efterhånden er dødtrætte og nedtrykte over corona-restriktionerne. Foto Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Hans Østergaard har svært ved at forstå, at der ikke kan lukkes op i de kommuner og regioner, hvor Covid-19-smittetallet er lavt.

RINGKØBING-SKJERN: - Det er måske, fordi jeg ikke har gået længe nok i skole. Men jeg kan simpelthen ikke begribe, at vi skal blive ved med at være fastlåst på denne måde.

Borgmester Hans Østergaard (V) lægger ikke skjul på, at han ikke fatter, at der ikke sker en lempelse af corona-restriktionerne de steder, hvor smittetallet er lavt - som eksempelvis Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg er virkelig bekymret for, hvilken betydning nedlukningerne får for erhvervslivet i vort område, både detailhandlen og det øvrige erhvervsliv. Jeg kan være voldsomt bange for, at der vil være forretninger, der må lukke på grund af restriktionerne, siger han.

- Det gælder for eksempel også kravet om, at medarbejdere ved danske virksomheder, der rejser ind og ud af landet, skal 14 dage i isolation efter en udlandsrejse. Jeg forstår ikke, at det kræver så lang tid. Jeg ved godt, at der skal gå fire dage, før man med sikkerhed kan sige, om en person er smittet. Men der er ingen grund til, at det skal tage længere tid.


Jeg forstår godt, at der rundt om i erhvervslivet og i samfundet er ved at være både træthed og bekymring. Restriktionerne bliver sværere og sværere at være i for hver dag, der går.

Hans Østergaard, borgmester.


- Vi har mange eksportorienterede virksomheder i kommunen, og for dem er kravet om isolation i 14 dage virkelig en hæmsko, siger borgmesteren.

Annonce

Luk op regionalt

- Jeg forstår godt, at der rundt om i erhvervslivet og i samfundet er ved at være både træthed og bekymring. Restriktionerne bliver sværere og sværere at være i for hver dag, der går, siger Hans Østergaard.

Borgmesteren understreger, at efter hans mening burde nedlukningen ophøre i dele af landet; smittetallene i Ringkøbing-Skjern og andre jyske kommuner er i bund.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det rent praktisk er muligt at slække på restriktionerne kommunevis. Men kan det ikke lade sig gøre, må man kunne gøre det regionalt eller i dele af regioner som for eksempel Vestjylland, hvor smittetallene er meget lave, siger han.

- Jeg ved også godt, at man i regeringen er bange for mutationer. Men de er jo allerede i landet, og alligevel bliver smittetallene ved med at falde. Jeg synes godt, at man kan åbne op igen for samfundet; skulle tallene forværres, vil man jo kunne lukke ned igen fra den ene dag til den anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Ambitiøst talentakademi fyrer to trænere: Afløserne er Skjerns ligatrænere Kasper Søndergaard og Claus Dalgaard-Hansen

Skjern For abonnenter

31-årige Danni skal modernisere Tvindmøllen til fremtiden: - Jeg vil tro, at den også kører om 50 år

Annonce