Annonce
Skjern

Borgmesteren fik fornem gave ved Vandhaverne i Skjern

Nu har borgmester Hans Østergaard fået en Skjern-nøgle. Lars Foged havde fået den tidligere Skjern-borgmester Viggo Nielsen til at kigge i gemmerne - og der var ét eksemplar tilbage af de legendariske nøgler.  Foto: Christian Baadsgaard
Indvielsesfesten blev corona-aflyst, men nu er kommunen formelt blevet ejer af Vandhaverne i Skjern. Borgmesteren modtog endda en sølvnøgle.
Annonce

SKJERN: Når man får et byggeri til 5,3 millioner kroner overrakt, så er det en ganske god ide, at der også følger en nøgle med.

Og det sørgede formand for Skjern Udviklingsforum, Lars Foged, for, da han på vegne af foreningen formelt overdrog Vandhaverne til kommunen. Borgmester Hans Østergaard fik nemlig overdraget en sølvnøgle - og ja, det er DEN nøgle! Fotograf P. Th. Graversens Skjern-nøgle, som i mange år blev brugt til reklamefremstød for byen.

Tidligere borgmester Viggo Nielsen, der bor lige ved siden af Vandhaverne, havde ét eksemplar tilbage i gemmerne, som hans efterfølger nu skal passe godt på. For som Lars Foged forklarede, så var det nøglen til at forstå projektet og Skjern som helhed.

Else Mølby Steffensen var henne for at se på vandpumperne. Foto: Christian Baadsgaard
Hun har fulgt projektet meget længe. Else Mølby Steffensens far er ansat ved arkitekt Bo Christensen, og hun er kommet med i Vandhaverne, mens projektet har stået på. Foto: Christian Baadsgaard

Vandhaverne er indrettet i den gamle ferskvandstank på Grønningen i Skjern. Det er første gang i Danmark, at en gammel vandtank er blevet til et oplevelsessted, og deltagerne ved overdragelsen kunne iagttage den spektakulære mastodont, der med sin arkitektur udfordrer tid, sted og rum, samtidig med, at det leger med naturens elementer i Den Grønne Korridor.

Annonce

Bro opkaldt efter velgører

Egentlig var der planlagt en indvielse med folkefest, men grundet corona-situationen var det blevet aflyst. I stedet fandt overdragelsen sted som en lille, sluttet begivenhed for dem, der havde været involveret.

K.E. Kristensen og Bent Østergaard løftede sløret for Frode Madsens Broer - opkaldt efter byens store velgører. Foto: Christian Baadsgaard

- Det nemmeste i hele verden ville være at omdanne det hele til græs og murbrokker, men så nemt slipper det ikke, konstaterede projektleder K.E. Kristensen ved overdragelsen.

Arkitekt Bo Christensen har tegnet Vandhaverne. Foto: Christian Baadsgaard

Ved samme lejlighed blev der afsløret to nye broer over Kirke Å, og de har fået navn efter Frode Madsen. Han levede det meste af sit liv i Sydamerika, men fastholdt forbindelsen til Skjern, hvor han var født og opvokset. Hver sommer kom han tilbage til Skjern, og da han gennem sit liv fik sparet mange penge sammen, valgte han at de skulle sættes i en fond til velgørende formål i Skjern. Fonden har også bidraget til Vandhaverne.

Vandhaverne er fyldt med små finurligheder. Som her, hvor vandet pludselig begynder at risle. Foto: Christian Baadsgaard
Overdragelse af Vandhaverne Skjern Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce