Ringkøbing

Borgmesteren: "Elbil en god oplevelse"

Løbet blev sat i gang med et hornsignal. Til højre Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark. Privatfoto.

Hans Østergaard (V) kørte med hele fjorden rundt i kommunens Nissan Leaf, da der i weekenden var elbiltræf i Ringkøbing.

RINGKØBING: Normalt kører borgmester Hans Østergaard i en Passat dieselbil; men i weekenden prøvede han noget nyt:

I forbindelse med et elbiltræf i Ringkøbing, satte han sig ind i én af kommunens nye Nissan Leaf elbiler, og kørte hele for den rundt.

- Jeg havde kun kørt i en elbil én gang før; og jeg kan sige, at det var en positiv oplevelse, fastslår borgmesteren.

- Jeg synes faktisk, at kørselsoplevelsen var stort set den samme som med min Passat. Køreegenskaber- og komfort var mere eller mindre de samme, og når man kom op på 80-85 kilometer i timen, var støjniveauet også nogenlunde det samme. Jeg har automatgear i min Passat, så det var heller ikke nogen ny oplevelse for mig, at man ikke skifter gear i en elbil.

Faktisk vil Hans Østergaard ikke udelukke, at han engang køber en elbil; det vil jo også passe perfekt ind i kommunens plan om at skifte til vedvarende og grøn energi.

- Det bliver dog nok ikke næste gang, jeg skifter bil. Jeg kører jo til mange møder, så rækkevidden betyder noget, og det samme gør muligheden for at få opladet bilen, siger han.

De mange elbiler kørte i korte fjorden rundt, og fik set en masse til Naturens Rige.

Et udstillingsvindue

Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark, FDEL, der arrangerede turen, var mere end tilfreds - ikke bare med borgmesterens deltagelse, men med arrangementet i det hele taget.

- 20 biler, der kom så langt væk fra som København, Frederikshavn, Hanstholm og Aarhus deltog, og det var langt over forventning, så mon ikke vi gentager løbet, siger hun.

Vejret var fantastisk - sol og let vind, og det var et flot syn at se tyve funklende fine elbiler, der trillede stille gennem det vestjyske landskab. Naturens Rige viste sig fra sin smukkeste side!

De var der alle sammen lige fra den fede Tesla Model X over de gode mellemklassebiler som Hyundai Ioniq og VW e-Golf, til varevognen Nissan Evalia.

Turen blev på den måde det tilsigtede udstillingsvindue - både for lokale borgere, der overvejer at købe en elbil og for gæster ude fra, der fik præsenteret Naturens Rige.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce