Ringkøbing

Borgmesteren: "Elbil en god oplevelse"

Løbet blev sat i gang med et hornsignal. Til højre Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark. Privatfoto.

Hans Østergaard (V) kørte med hele fjorden rundt i kommunens Nissan Leaf, da der i weekenden var elbiltræf i Ringkøbing.

RINGKØBING: Normalt kører borgmester Hans Østergaard i en Passat dieselbil; men i weekenden prøvede han noget nyt:

I forbindelse med et elbiltræf i Ringkøbing, satte han sig ind i én af kommunens nye Nissan Leaf elbiler, og kørte hele for den rundt.

- Jeg havde kun kørt i en elbil én gang før; og jeg kan sige, at det var en positiv oplevelse, fastslår borgmesteren.

- Jeg synes faktisk, at kørselsoplevelsen var stort set den samme som med min Passat. Køreegenskaber- og komfort var mere eller mindre de samme, og når man kom op på 80-85 kilometer i timen, var støjniveauet også nogenlunde det samme. Jeg har automatgear i min Passat, så det var heller ikke nogen ny oplevelse for mig, at man ikke skifter gear i en elbil.

Faktisk vil Hans Østergaard ikke udelukke, at han engang køber en elbil; det vil jo også passe perfekt ind i kommunens plan om at skifte til vedvarende og grøn energi.

- Det bliver dog nok ikke næste gang, jeg skifter bil. Jeg kører jo til mange møder, så rækkevidden betyder noget, og det samme gør muligheden for at få opladet bilen, siger han.

De mange elbiler kørte i korte fjorden rundt, og fik set en masse til Naturens Rige.

Et udstillingsvindue

Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark, FDEL, der arrangerede turen, var mere end tilfreds - ikke bare med borgmesterens deltagelse, men med arrangementet i det hele taget.

- 20 biler, der kom så langt væk fra som København, Frederikshavn, Hanstholm og Aarhus deltog, og det var langt over forventning, så mon ikke vi gentager løbet, siger hun.

Vejret var fantastisk - sol og let vind, og det var et flot syn at se tyve funklende fine elbiler, der trillede stille gennem det vestjyske landskab. Naturens Rige viste sig fra sin smukkeste side!

De var der alle sammen lige fra den fede Tesla Model X over de gode mellemklassebiler som Hyundai Ioniq og VW e-Golf, til varevognen Nissan Evalia.

Turen blev på den måde det tilsigtede udstillingsvindue - både for lokale borgere, der overvejer at købe en elbil og for gæster ude fra, der fik præsenteret Naturens Rige.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Annonce
Annonce
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing For abonnenter

Hinges nye hus: Oliventræerne er blevet vores nye babyer

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek