Annonce
Ringkøbing

Borgmesteren: "Elbil en god oplevelse"

Løbet blev sat i gang med et hornsignal. Til højre Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark. Privatfoto.

Hans Østergaard (V) kørte med hele fjorden rundt i kommunens Nissan Leaf, da der i weekenden var elbiltræf i Ringkøbing.

RINGKØBING: Normalt kører borgmester Hans Østergaard i en Passat dieselbil; men i weekenden prøvede han noget nyt:

I forbindelse med et elbiltræf i Ringkøbing, satte han sig ind i én af kommunens nye Nissan Leaf elbiler, og kørte hele for den rundt.

- Jeg havde kun kørt i en elbil én gang før; og jeg kan sige, at det var en positiv oplevelse, fastslår borgmesteren.

- Jeg synes faktisk, at kørselsoplevelsen var stort set den samme som med min Passat. Køreegenskaber- og komfort var mere eller mindre de samme, og når man kom op på 80-85 kilometer i timen, var støjniveauet også nogenlunde det samme. Jeg har automatgear i min Passat, så det var heller ikke nogen ny oplevelse for mig, at man ikke skifter gear i en elbil.

Faktisk vil Hans Østergaard ikke udelukke, at han engang køber en elbil; det vil jo også passe perfekt ind i kommunens plan om at skifte til vedvarende og grøn energi.

- Det bliver dog nok ikke næste gang, jeg skifter bil. Jeg kører jo til mange møder, så rækkevidden betyder noget, og det samme gør muligheden for at få opladet bilen, siger han.

De mange elbiler kørte i korte fjorden rundt, og fik set en masse til Naturens Rige.
Annonce

Et udstillingsvindue

Anna Hilden fra elbilforeningen i Danmark, FDEL, der arrangerede turen, var mere end tilfreds - ikke bare med borgmesterens deltagelse, men med arrangementet i det hele taget.

- 20 biler, der kom så langt væk fra som København, Frederikshavn, Hanstholm og Aarhus deltog, og det var langt over forventning, så mon ikke vi gentager løbet, siger hun.

Vejret var fantastisk - sol og let vind, og det var et flot syn at se tyve funklende fine elbiler, der trillede stille gennem det vestjyske landskab. Naturens Rige viste sig fra sin smukkeste side!

De var der alle sammen lige fra den fede Tesla Model X over de gode mellemklassebiler som Hyundai Ioniq og VW e-Golf, til varevognen Nissan Evalia.

Turen blev på den måde det tilsigtede udstillingsvindue - både for lokale borgere, der overvejer at købe en elbil og for gæster ude fra, der fik præsenteret Naturens Rige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce