Annonce
Hvide Sande

Borgmesteren åbner kontor i Hvide Sande

Hvide Sande: Mandag 11. november åbner det mobile borgmesterkontor i Hvide Sande.

Her vil borgmesteren endnu engang invitere lokale borgere på en kop kaffe og en snak fra kl. 13-17 i Fiskeriets Hus på Nørregade 2B.

- Det mobile borgmesterkontor har efterhånden været på en del besøg i kommunen, og for hvert besøg tager jeg beriget hjem. Hvert område har sine budskaber og udfordringer. Nogle er naturligvis de samme, men resultatet er altid, at jeg lærer et område lidt bedre at kende, siger borgmester Hans Østergaard i en pressemeddelelse.

- Vi skal som politikere lytte til de dagsordner, der fylder, om det så er en sag, der er relevant for Tarm, Fjelstervang eller som i dette tilfælde, Hvide Sande. Her har det åbne borgmesterkontor vist sig at være et rigtigt godt redskab, siger Hans Østergaard.

Som en del af borgmesterkontoret besøger Hans Østergaard også en række lokale virksomheder. I Hvide Sande bliver hos Atlantic Sapphire, på fiskefartøjet RI 344 Mikkel Louise samt virksomheden AS Scan.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce