forside

Borgmester vil forsøge at tale Støjberg fra planer om udrejseø

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) bruger frem til næste sommer øen til at forske i forskellige former for virus fra køer og svin.

Der er stærke argumenter for ikke at placere udrejsecenter på øen Lindholm i Stege bugt, mener borgmester.

Øen Lindholm skal ikke bruges som udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge, hvis det står til Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S).

Han skal fredag mødes med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og håber, at han kan få overbevist hende om, at Lindholm ikke er det rette sted at placere udrejsecentret.

Det skriver DR Sjælland.

- Selv om Inger Støjberg på overfladen kan være en bestemt og stålsat kvinde, så er jeg ret sikker på, at når man sætter sig ned og får talt med hende, så er der en sund fornuft hos hende bag ved panseret, siger han til DR Sjælland.

Fra 2021 er det meningen, at op til 100 udviste udlændinge, der har begået kriminalitet i ind- eller udland, skal bo på øen, mens myndighederne arbejder på at få dem sendt ud af landet.

Men borgmesteren mener, at der er stærke argumenter, som kan få ministen overbevist om, at et udrejsecenter på Lindholm er en dårlig løsning.

- Det bedste argument er, at man ikke løser de nuværende problemer, der er i forhold til udrejsecentret blot ved at flytte det til Lindholm, siger han.

Der er ikke kun Socialdemokratiet i Vordingborg, der håber, at Mikael Smed kan få talt Venstres Inger Støjberg fra idéen. Det fortæller Elsebet Christiansen, der er bestyrelsesmedlem i Venstre Vordingborg.

- Jeg synes, at vi skal stå sammen om at få stoppet det her, uanset om vi er røde eller blå, siger hun til DR Sjælland.

Mødet mellem Inger Støjberg og Mikael Smed skal foregå klokken 12.30 i dag.

Efterfølgende vil Støjberg ifølge Ritzaus oplysninger tage ud for at besigtige øen.

Vordingborgs anden viceborgmester Michael Seiding Larsen fra Venstre skal også mødes med udlændinge- og integrationsministeren, skriver DR Sjælland.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) bruger frem til næste sommer øen til at forske i forskellige former for virus fra køer og svin.

DTU besluttede i 2013 at lukke sin forskning ned på øen fra 2020.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Fodbold

To brændte straffespark i målløst lokalopgør

Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …

Ringkøbing-Skjern

Frygter forurening: Kommunen har meldt ulovlig brøndborer til politiet

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Ringkøbing-Skjern

Stram Kurs-kandidat skal debattere danskhed med biskop på Kaj Munks Præstegård