Annonce
Erhverv

Borgmester: Vestjysk Bank er for vigtig til ikke at sige noget

- Jeg synes ikke, vi blander os i bankens forretning. For mig som borgmester er det vigtigt at sende et signal på vegne af Nordvestjylland om, at Vestjysk Bank er vigtig for området, og det er det, vi gør med det her læserbrev, siger H.C. Østerby.
Han ønsker egentlig ikke at blande sig i private virksomheders drift. Alligevel har han været ved tasterne og skrevet et læserbrev, hvor han opfordrer Vestjysk Bank til at genoverveje beslutningen om at flytte hovedsæde.
Annonce

Holstebro: Beslutningen om at flytte Vestjysk Banks hovedsædet fra Lemvig til Herning har fået flere til at ryste på hovedet. Senest har borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby, meldt sig i koret.

Det er ikke tit, han skriver læserbreve, men snakken om, at Vestjysk Bank vil flytte hovedsædet fra Lemvig til Herning, har alligevel fået ham til tasterne.

Sammen med borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm, opfordrer han banken til at genoverveje beslutningen. Det handler dog ikke om, at han vil blande sig i måden, Vestjysk Bank driver forretning på.

- Generelt vil jeg ikke blande mig i private virksomheder, men i den her situation mener jeg, at jeg som borgmester har en forpligtelse til at give udtryk for en holdning for noget, der har så stor betydning for området, siger H.C. Østerby.


Som borgmestre må vi ikke kunne kigge tilbage om nogle år og tænke på, hvorfor vi sad på hænderne og bare lod det ske. Vi er nødt til at understrege den betydning, som Vestjysk Bank har for området

H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune


En opfordring til at genoverveje en forretningsmæssig beslutning kunne måske ellers for nogen lyde som et forsøg på at blande sig i måden at drive forretning på. Men det er ikke hensigten.

- Jeg synes ikke, at vi blander os i bankens forretning. For mig som borgmester er det vigtigt at sende et signal på vegne af Nordvestjylland om, at Vestjysk Bank er vigtig for området, og det er det, vi gør med det her læserbrev, siger han.

Annonce

Vil ikke bare se til

Om læserbrevet og opfordringen fra de to borgmestre kommer til at spille en rolle, ved H.C. Østerby ikke. Men han håber på, at deres argumenter bliver hørt. For områdets DNA ligger i Vestjysk Bank og omvendt, lyder det.

- Vestjysk Bank er en fantastisk medspiller i forhold til at understøtte kultur- og idrætslivet, og vi har bare før set, at når virksomheder flytter fra området, mister de noget lokal forankring, og det kan jeg godt være bekymret for, siger han.

Derfor er det også vigtigt for ham at give sit besyv med i beslutningen om at flytte hovedsæde.

- Som borgmestre må vi ikke kunne kigge tilbage om nogle år og tænke på, hvorfor vi sad på hænderne og bare lod det ske. Vi er nødt til at understrege den betydning, som Vestjysk Bank har for området, siger han.

Byrådsmedlem Jens Kristian Hedegaard (V) er ligesom sin borgmester ærgerlig over udsigten til, at Vestjysk Bank i fremtiden skal have hovedsæde i Herning, og han bakker op om læserbrevet.

- Jeg synes, at man har ret til at have en holdning og til at ytre den, også selvom man er politiker. Men man kan selvfølgelig altid diskutere, hvor langt man skal gå i forhold til at blande sig i beslutninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Køber af konkursramt efterskole jubler over politikernes ja: Nu er vi flyvende

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce