Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester undrer sig over nøl med minksmittetal

Hans Østergaard (V) er noget undrende over, at han stadig ikke har fået nogen tal på, hvor mange tilfælde af minkrelaterede coronasmitte der er fundet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, har endnu ikke kunnet få konkrete tal på, hvor mange personer i kommunen der har været testet positiv for en minkrelateret coronavirus.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Fredag blev borgmester Hans Østergaard (V) på et telefonmøde med blandt andet sundhedsminister Magnus Heunicke (S) orienteret om, at sundhedsmyndighederne mandag vil komme med en udmelding om særskilte corona-restriktioner i både Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Restriktionerne er ifølge en mail fra sundhedsministeren til følgegruppen for covid-19, at der er kommet nye data "om smittesituationen i relation til mink".


Det burde jo være sådan noget, der ligger på bordet foran dem. De må jo have fundet det frem i hvert fald for at tage den beslutning, de nu engang har taget. Det skulle man da tro.

Hans Østergaard (V), borgmester


På telefonmødet med sundhedsministeren og hans embedsmænd bad Hans Østergaard om nogle konkrete tal for antallet af minkrelaterede smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune. Disse tal havde mødeindkalderne dog ikke lige fundet frem til mødet, fortalte Hans Østergaard fredag til Dagbladet.

Og tallene har heller ikke fundet vej til borgmesterkontoret mandag først på formiddagen.

- Jeg har da selvfølgelig en forhåbning om, at jeg får tallene i løbet af formiddagen. Jeg spurgte selv til det på mødet, om de havde tallene, og der har efterfølgende været kontakt med departementschefen i sundhedsministeriet og spurgt igen, hvor han også lovede, at vi nok skulle få de tal. Men vi har ikke fået dem endnu, siger Hans Østergaard (V).

Han undrer sig over, at tallene åbenbart er så svære at finde frem.

- Det burde jo være sådan noget, der ligger på bordet foran dem. De må jo have fundet det frem i hvert fald for at tage den beslutning, de nu engang har taget. Det skulle man da tro, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce