Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester tror på grænseåbning senest 1. juni

Hans Østergaard (V) satser på, at politikerne er helt tæt på en grænseåbning, så de tyske turister igen kan sætte kursen mod Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto: Søren Nørgaard
Efter gårsdagens partilederrunde på tv er borgmester Hans Østergaard (V) forsigtig optimist. Nu tror han på, at der kan skabes politisk opbakning på Christiansborg til en hurtig åbning af grænsen mod Tyskland. Presset er bestemt ikke blevet mindre, efter tyskerne nu er klar, siger borgmesteren.

Ringkøbing-Skjern: Det er for tidligt at hejse flaget.

Men borgmester Hans Østergaard (V) tror nu mere end nogensinde, at en åbning af grænsen mod Tyskland venter lige om hjørnet.

- Jeg er både fortrøstningsfuld og forsigtig optimist. Nu tør jeg godt tro på, at vi får en grænseåbning senest 1. juni. Presset på regeringen er bestemt ikke blevet mindre efter den tyske melding om, at de nu åbner, siger han.

Optimismen fik Hans Østergaard efter gårsdagens partilederrunde i fjernsynet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) på forhånd afviste at åbne grænserne, men under debatten understregede hun, at man nu nærmede sig noget klogt, da det endnu en gang blev foreslået, at tyske turister med en lejekontrakt til et dansk sommerhus burde gives adgang til at krydse grænsen.

- Det er selvfølgelig en mulighed. Men jeg foretrækker nu, at man tager hårdere fat og åbner grænserne helt. Tallene for smitte og indlagte bliver bedre og bedre, så jeg mener ikke, at man kan blive ved med at argumentere for grænselukningen, siger han.

Hans Østergaard noterer også med tilfredshed, at statsministeren har erklæret sig klar til at diskutere en "fase to en halv" med partilederne på onsdag om genåbning af museer og zoologiske haver.

- Det giver rigtig god mening. Især hvis vi også får mulighed for at tage imod de tyske turister, som jo udgør en stor del af gæsterne, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce