Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester spejder efter lokal genåbning: Lige om lidt ved han, om sundhedsministeren giver ham lov

Borgmester Hans Østergaard (V) håber, at der er en genåbning på vej mod Ringkøbing-Skjern, hvor smittetrykket længe har været lavt. Den seneste uge er der fundet ni nye tilfælde af corona blandt de knap 57.000 indbyggere. Foto: Johan Gadegaard.
Borgmestre landet over mødes her til formiddag til videomøde med sundhedsministeren, hvor en genåbning er på dagsordenen. Hans Østergaard krydser fingre.

Ringkøbing-Skjern: Den seneste uge er kun ni  af Ringkøbing-Skjerns 57.000 borgere blevet ramt af corona.

Det giver et smittetryk under myndighedernes bekymringsgrænse og borgmester Hans Østergaard en forhåbning om, at Ringkøbing-Skjern nu kan tage fat på en genåbning.


Jeg ser ikke for mig, at vi skal masseteste i Ringkøbing-Skjern med den smittesituation, vi har nu. Det er helt unødvendigt

Hans Østergaard (V), borgmester


Om skolebørnene kan vende tilbage til klasseværelserne, og de handlende får mulighed for at slå dørene op for kunder, bliver han formentlig klogere på under det planlagte videomøde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som foregår her til formiddag.

Hvad forventer du af mødet med ministeren?

- Jeg har nogle forhåbninger om, at vi får lov til at genåbne i de dele af landet, som har lav smitte. Der tegner sig et flertal uden om regeringen for at lukke mere op, og det ser også ud som om, regeringen har skiftet hest. Jeg håber virkelig, at vi får lov til at lukke mere op hos os.

Hvilke ønsker har du til en genåbning i Ringkøbing-Skjern?

- Jeg vil meget gerne have alle elever tilbage i skolerne. Og så mener jeg, der bør være plads til at åbne detailhandlen, frisører og restauranter - med restriktioner som vi kendte det i efteråret. Jeg har læst mig til, at de små børn og detailhandlen ligger i den lave ende, når det kommer til smitte. Kommer der smitteudbrud, må vi teste mere.

I øjeblikket tester myndighederne omkring 5000 borgere om ugen i Ringkøbing-Skjern, og kommunen begynder selv at teste skolelærere. Hvordan vil kommunen selv bidrage til, at flere kan blive testet?

- Vi har snakket om, hvordan vi kan bidrage. Vi kommer aldrig til at teste samtlige 57.000 borgere i kommunen. Men selvfølgelig vil vi bidrage til at teste mere, hvis der er behov for det. Men jeg ser ikke for mig, at vi skal masseteste i Ringkøbing-Skjern med den smittesituation, vi har nu. Det er helt unødvendigt.

Hvad vil du sige til dem, som er bekymrede for at genåbne. En fornuftig smitte-situation kan vende, som det er sket i Kolding, der nu har landets højeste smittetryk?

- Jeg er godt klar over, at der er en bekymring derude. Og jeg forstår den godt, for vi hører næsten ikke om andet end corona, faren for smitte og nye mutationer. I Ringkøbing-Skjern er situationen langt bedre end i efteråret, hvor skolerne og handelslivet var åbnet. Og så mener jeg, der er en tryghed i, at man kan teste i stor stil, hvis man oplever en stigning i smittetallet, som vi ser det i Kolding. På den måde kan vi få smitten opsporet og bremset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce